Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Monitorowanie cyklu/owulacji
Odpowiedz

Monitorowanie cyklu/owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KB Nowa

Wysłany: 30 września 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami po raz pierwszy: Dzień dobry :)

Od kilku miesięcy staramy się z mężem o dziecię ale jakoś nie wychodzi.

Zastanawiam się nad monitoringiem cyklu. Czy któraś z Was ma może doświadczenie i może się podzielić co? jak? gdzie? i po co?

Czy trzeba wykonać wcześniej jakieś badania?
    Od którego dnia cyklu zacząć?
    Gdzie się udać na takie badania? Jakieś godne polecenia miejsca/lekarze w Warszawie lub okolicach?
    Ile kosztują takie wizyty?

Będę wdzięczna za wszelkie porady i odpowiedzi.

• BiB Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Ja jestem z Krakowa, więc żadnego lekarza w Wawie Ci nie polecę.., ale monitoring cyklu możesz wykonać chyba u każdego ginekologa!

Nie wiem jak długie masz cykle, więc ciężko mi powiedzieć, w którym dniu cyklu powinnaś pójść (ja przy dniowych cyklach pierwszy raz poszłam w 11dc, a kolejne wizyty lekarka sama Ci wyznaczy). Ogólnie chodzi o to, żebyś zawitała do gin przed owulacją i spr kilka (2-3 razy) czy pęcherzyk i endo rosną, a następnie czy pęcherzyk pęka.
    Badań przed samym monitoringiem nie robiłam żadnych (tylko takie jakie gin wcześniej mi zaleciła).
    Ja za pierwszą wizytę z usg płaciłam 120 zł (ale to była wizyta, która trwala 1h, bo to moja pierwsza wizyta po zmianie gin). Kolejne wizyty- krotkie, glównie usg i 5 zdań co i jak- 70 zł

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitoring możesz robić u każdego lekarza który ma usg :)
    Ja jestem z Kielc więc też nie polecę żadnego lekarza.
    mi zazwyczaj lekarz każe przychodzić góra 12dc a później on sam wyznacza na podstawie usg następną wizytę .. :) ( cykle mam statystycznie 33dniowe)

Ja akurat chodzę do poradni leczenia niepłodności na NFZ póki co więc nie płacę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2013, 14:47

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do invimedu w Warszawie. Monitoring kosztuje 300 zł. Pierwsza wizyta jest 10 dc - mam 28 dniowe cykle. Poza monitoringiem w pierwszym cyklu miałam badane wszystkie hormony i test na wrogość śluzu (dodatkowo płatne).

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam na moitoring prywatnie 50 zł za wizytę , Mam cykle 28 dniowe 10-11 dc zaczynałam monitoring co dwa dni przeważnie :/
    Osobiście nie polecam tej kliniki w Opolu bo tylko kasa sie u nich liczy

Najlepiej poszukaj gina na NFZ bo szkoda kasy :-) No i porób badania hormonów każdy gin ci skierowanie powinien napisać jeżeli powiesz że starasz się ponad rok
    Powodzenia :-)

• KB Nowa

Wysłany: 1 października 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bd za liczne odpowiedzi.

Moje cyke są między 26 a 28dni. Ginekologa mam w Luxmed (mam pakiet z pracy więc korzystam). Jednak moja Pani Gin nie robi usg (nie ma sprzętu) dlatego myślałam właśnie żeby zrobić monitoring w invimed albo w novum ale cena 300zł podana powyżej troche mnie przeraża - jeżeli to będzie monitoring 1 cyklu to spoko ale jak więcej to 300zł za każdym razem nadwyrężyłoby bardzo mój bidżet.

Dziś rozmawiałam z moją Gin i powiedziała mi żeby najpier przebadał się partner bo jak kobieta ma regularn cykle to końcu w ciąże zajdzie.

Jeżeli macie do polecenia kogoś z Warszawy lub okolic to będę bd wdzięczna.

Zapomniałam dodać, że mam zdiagnozowane Hashimoto i codziennie przyjmuje euthyrox.

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz szczęście, że mieszkasz w Warszawie.
    W LuxMedzie możesz spróbować dostać się do dr Medarda Lecha. Wykorzystaj na początku pakiet. Zadzwoń może i ustal jakie badania masz w tym pakiecie. Nie zgodzę się z Twoją Gin, która twierdzi, że jak cykle są regularne to i tak kobieta zajdzie w ciążę.
    Przyjęło się, że po roku warto się przebadać. Mężczyzna powinien zbadać nasienie. Kobieta prócz cytologii powinna zbadać hormony, potem może drożność jajowodów i inne czynniki. Ale to już wtedy kiedy dobry lekarz poprowadzi Wasz temat.
    Z NFZ można diagnozować się a potem leczyć w http://starynkiewicza.pl/
    No i moim zdaniem jedna z najlepszych klinik leczenie niepłodności (prv) to Novum w Warszawie.
    Pamiętaj, parę miesięcy to sprawa zupełnie normalna. Nie ma co się spinać tylko cieszyć sobą nawzajem:)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 19 sierpnia 2015, 17:40

• golonat Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może głupie pytanie, ale.. te ceny w internetach (np. 80-150 zł) dotyczą całego cyklu czy jednorazowego usg? Jest niedziela, więc nie bardzo się gdziekolwiek dodzwonię, a bardzo mnie to dziś dręczy :P

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:41

golonat lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • golonat Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy za wszystkie razem czy za każdą jedną ;)?

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 18:41

golonat lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ