X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Możliwa ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerkniecie na mój wykres?
    Ja już zaczynam głupieć... Na razie nie staramy się o dziecko, dlatego też stosujemy "ogumienie", bo na hormony nie chciałam się decydować. Pierwszy stosunek z odstawieniem gumek miał miejsce 28 dc. Zwykle @ pojawia się u mnie 29-30 dc (średnio z zeszłego roku 29, w tym roku zdarzyło się, że wypadła 32 dnia), więc dzień przed planowaną miesiączką uznałam za bezpieczny ;) :D. Do tej pory zawsze miałam jakieś objawy nadchodzącej @, teraz poza lekkim bólem od wczoraj, absolutnie żaden z objawów się nie pojawił ;)
    Moje temperatury w poprzednich cyklach w II fazie były w okolicy 36,5, w tym cyklu powędrowały nieco wyżej... W dwóch poprzednich cyklach owulację wyznaczyło mi na 23 dc, ale moja faza lutealna wynosiła 10 dni.
    Zabrakło mi testów owulacyjnych, więc nie wyłapałam dokładnie drugiej mocnej krechy na teście :/
    Czy Waszym zdaniem mogło dojść do zapłodnienia? I czy w ogóle owulacja wystąpiła? Niby jest skok temperatur, niby śluz był dobry, ale teraz już sama nie wiem co o tym myśleć.

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak masz skok temp to nastąpiła owulacja. A jeśli chodzi o ciażę to chyba na razie za wcześnie. Jak wyższe temperatury będziesz miała jeszcze tydzień to zrób test ;]

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ