X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Na jakiej podstawie OF wyznacza przewidywany termin @?
Odpowiedz

Na jakiej podstawie OF wyznacza przewidywany termin @?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 21:24

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • agnieszka1804 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli wcześniej zapisywałaś sobie długości swoich cykli (a z reguły większość kobiet tak robi, zapewne ty też), np. w kalendarzyku zaznaczałaś miesiączke, to możesz sama obliczyć średnią długość swojego cyklu dodając do siebie 6 ostatnich cykli (np. 28 + 29 + 28 + 30 + 32 + 31) i dzieląc przez 6 - wyjdzie ci średnia długość twojego cyklu. Ja zawsze tym sie sugeruje, a nie programem. Program ma być pomocny w wyznaczeniu uwulacji i dni płodnych, co nie oznacza, że nie jest nieomylny. Jeśli chcesz, możesz też wpisać sobie do OF długości kilku poprzednich cykli, to program weźmie je pod uwage. (MOJE OVU / przegląd cykli.) Powodzenia w nowym cyklu. :-)

momo1009 lubi tę wiadomość

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ