Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Na jakiej podstawie OF wyznacza przewidywany termin @?
Odpowiedz

Na jakiej podstawie OF wyznacza przewidywany termin @?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 21:24

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • agnieszka1804 Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli wcześniej zapisywałaś sobie długości swoich cykli (a z reguły większość kobiet tak robi, zapewne ty też), np. w kalendarzyku zaznaczałaś miesiączke, to możesz sama obliczyć średnią długość swojego cyklu dodając do siebie 6 ostatnich cykli (np. 28 + 29 + 28 + 30 + 32 + 31) i dzieląc przez 6 - wyjdzie ci średnia długość twojego cyklu. Ja zawsze tym sie sugeruje, a nie programem. Program ma być pomocny w wyznaczeniu uwulacji i dni płodnych, co nie oznacza, że nie jest nieomylny. Jeśli chcesz, możesz też wpisać sobie do OF długości kilku poprzednich cykli, to program weźmie je pod uwage. (MOJE OVU / przegląd cykli.) Powodzenia w nowym cyklu. :-)

momo1009 lubi tę wiadomość

"Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same."...
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ