X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów nadżerka, plamienia
Odpowiedz

nadżerka, plamienia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • orchid Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od prawie 2 lat borykam się z plamieniami do nawet 12 dni przed @. Wg większości lekarzy to niedomaga lutealna (niski progesteron) dlatego zażywam od dłuższego czasu luteinę. Jednak w żaden sposób nie działa, plamienia są dalej. Wyczytałam, że takie plamienia mogą też występować przy nadżerce. Czy któraś z was miała może przy nadżerce takie objawy? Lub w jakiś sposób ją leczoną (oprócz wypalania)? Dziękuję z góry

• Alicja81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadżerkę i plamienia, nie wiem czy od nadżerki bo mam też małe mięśniaki. Chodzę regularnie do lekarza mówię o plamieniach, ale nie przepisuje nic, robi USG podobno wszystko ok.Teraz też zaczęłam plamić od 17 dc, w 21 i 22 dc lało się ze mnie jak z kranu i po tych dwóch dniach jak ręką odjął- ale to chyba po clo.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    Ponowne starania od 2014r
    08.2020- beta 2,3
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadżerkę i nie plamię. Ginekolog nie chce jej póki co leczyć.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu nie chce leczyć, ja zaczęłam leczenie od tabletek- jak nie pomogły to miałam wypalać,ale trafiłam na innego ginekolog,który i odradził wypalanie twierdząc, że może to przeszkodzić w zajściu w ciążę i tak łażę z tą nadżerką a w ciążę zajść nie mogę.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja - nie wiem czemu nie chce. :D Uważa, że jeszcze nie trzeba. Jest wielkości pięćdziesięciogroszówki i plamiłam z niej tylko raz podczas badania. Ew. mogę sobie poprzyjmować hydrovag. I lekarka nie widziała też przeszkody do starań o dziecko. Ja się na tym nie znam, stosuję się do zaleceń lekarza. :)

Ale mam też koleżankę z nadżerką, i moja siostra ma. Każda z nas chodzi do innego lekarza, w innych miastach - żaden póki co nie radzi leczyć.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Alicja81 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie co się dziwić, ja 6 lat chodzę z nadżerką, regularnie robię cytologię, chodzę na kontrole i jakoś gin nie karze wypalać, nie przepisuje lekarstw.

Alicja81
    mama 11- letniej Juleńki
    08.2020- beta 2,3
  • Rossanna Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam nadżerkę w tam tym roku zamrażaną akurat był to czerwiec i mój ginekolog jedynie co mi powiedział to bym nie współżyła przez miesiąc , jednak i tak po dwóch tygodniach nie wytrzymaliśmy ale poszłam na kontrolę i powiedział że wszystko pięknie się goi i że mój organizm świetnie sobie radzi a plemienia ...mam je do dziś . -.- własnie dlatego do dzisiaj 3 razy dziennie biorę Luteinę pod język może ona mi coś pomorze chociaż wolała bym by bardziej pomogła w zagnieżdżeniu się mojego maluszka i podtrzymania go niż by ustały plamienia a przyszła @ .

Aaa i czytałam że jeśli chce się ją leczyć to powinno się to zrobić po okresie , mój ginekolog zrobił to przed okresem i nie dość że spóźniał mi się miesiąc to dostałam takiego wylewu że myślałam że nie nadążę z kupieniem następnych paczek podpasek . Żadnych lekarstw mi nie przepisywał .

Walczę i walczyć będę o Ciebie , bo największym darem dla kobiety jest bycie matką . <3
    2x1ns8qtdlph8oic.png

svchflw1p631ze1p.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Ja tez niestety mam nadżerkę i kilka razy zdarzyło mi sie plamic.Okres normalnie przychodź a po tygodniu od @byly plamienia tydzień i spokoj.Chodzilam co pól roku do ginka i wszystko ładnie się goiło.Kazala co trzy miesiace robic kuracje Albothylem który powoduje zluszczanie i później wydalanie martwej tkanki efekt nieciekawy ale mi pomógł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 18:03

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ