Nie rozumiem skad zmiana dnia owulacji
-
Jestem tu nowa. Pierwszy miesiac mierze temperature, ale to raczej z ciekawosci, bo ogolnie wydaje mi sie, ze nigdy nie mialam i nadal nie mam problemu z okresleniem dni plodnych/dnia owulacji.
Do wczoraj program wyznaczyl moj dzien owulacji na 16ego marca(intuicja podpowiada mi 16-17marca). Dzis rano program zmienil mi dzien owulacji na 18-ty (wykluczam ten dzien calkowicie) a do tego ciemne kropki zamienily sie miejscami z pustymi, nie branymi pod uwage no i zglupialam -
a1000 - program ovufriend nie jest w stanie wyznaczyć dnia owulacji. W ogóle nie wiem co ten program wyznacza.
Dokładny dzien owulacji możesz potwierdzić jedynie na monitoringu. Natomiast obserwując się - śluz plus temp - jesteś w stanie wyznaczyć przedział czasowy w którym mogło dojść do jajeczkowania.
Na razie nie wiem - dlaczego większość temperatur masz zaburzoną? Z 18 rozumiem - alkohol potrafi zaburzyć tem, a inne?
Ja na ten moment powiedziałabym że skoku jeszcze nie było, czyli potwierdzic owulacji nie można -
Nie no różnice w godzinach są w porządku. Jeżeli one wszystkie sa w porządku, to zakładając że 17 był szczyt śluzu, to 18 można uznać za skok - czyli owulacja najprawdopodobniej sie odbyła, a teraz trzeba czekać
A ten dzisiejszy spadek może być spowodowany tym, że normalnie mierzysz między 6.30 a 7, natomiast teraz zmierzyłaś o 5.30
Powodzenia!
-
pierwszy miesiąc z mierzeniem.
do tej pory 3 planowane ciąże zakończyły sie pozytywnym testem . wiec wyobraź sobie mój szok, kiedy tym razem sie tak nie stało.....i drugi miesac biało na tescie, i trzeci.....
a ja ogólnie to zgłupiałam, że program może sobie tak zmienić dzień, który wcześniej wyznaczył....to mnie tak zdezorientowało -
o trzy ciąże w pierwszym miesiącu starań? Ładnie i gratuluję
Po takim doświadczeniu możesz się niepokoić, ale wiesz - statystyki mówią, że szansa na zapłodnienie w cyklu wynosi 25%
A program traktuj z przymrużeniem oka - on nie wyznacza owulacji. Owulację wyznacza sobie Twój organizm A Ty obserwując śluz i temperaturę możesz wstrzelić się w najpłodniejszy czas -
dziękuję za zainteresowanie Braunhilda....
no więc idąc intuicją owulkę miałam wieczorem 16ego badz 17 marca. takie jest moje zdanie.
a tak, 3 razy byłam w ciazy (ostatnia z powodzeniem), 3 razy poprostu wiedziałam, ze to ten czas.....i było.....wiec tym razem po raz pierwszy zobaczyłam, jak wyglada test ciażowy negatywny....no i szok oczywiscie....teraz czekam na 4te testowanie...oby ostatnie..bo jeżeli mam rację to przytulanko było w odpowiednim czasie...teraz wszystko w rękach mej macicy -
Wtrącę się na sekundę (miałam nie, bo na wyjeździe jestem).
Najprawdopodobniej zmieniłaś godzinę domyślną na 5:00. Stąd program akceptuje u Ciebie tylko pomiary z 5:30. Ponowne ustawienie godziny domyślnej na 6:30 powinno przywrócić porządek.Brunhilda, a1000, Justeck lubią tę wiadomość
-