X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Niska podstawowa temperatura ciała
Odpowiedz

Niska podstawowa temperatura ciała

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kłapciuch Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ☺️ ostatnio gdzieś przeczytałam że podstawowa temperatura ciała kobiety po obudzeniu powinna wynosić między 36.4-36.8 a po owulacji osiągnąć przynajmniej raz 37 lub więcej. Moja podstawowa temperatura oscyluje wokół 35.8 a po owulacji osiąga max 36.25. Czy coś jest ze mną nie tak czy to co przeczytałam to totalne bzdury?

🙋‍♀️26
    🙋🏽‍♂️34

PCOS- podwyższone androgeny
    Starania od 12.2021
    Sierpień 22 -⏸️😍
    Wrzesień 22- 💔7+5 😭
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłapciuch wrote:
    Hej ☺️ ostatnio gdzieś przeczytałam że podstawowa temperatura ciała kobiety po obudzeniu powinna wynosić między 36.4-36.8 a po owulacji osiągnąć przynajmniej raz 37 lub więcej. Moja podstawowa temperatura oscyluje wokół 35.8 a po owulacji osiąga max 36.25. Czy coś jest ze mną nie tak czy to co przeczytałam to totalne bzdury?

Totalne bzdury moja ptc też jest niska w pierwszej fazie (36,1 - 36,2 czasami poniżej 36) liczy się zeby był widoczny skok temperatury czyli jej podniesienie się o co najmniej 0,3 stopnia.

Kłapciuch lubi tę wiadomość

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Kłapciuch Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Totalne bzdury moja ptc też jest niska w pierwszej fazie (36,1 - 36,2 czasami poniżej 36) liczy się zeby był widoczny skok temperatury czyli jej podniesienie się o co najmniej 0,3 stopnia.

Dziękuję ☺️ podniosło mnie to na duchu

🙋‍♀️26
    🙋🏽‍♂️34

PCOS- podwyższone androgeny
    Starania od 12.2021
    Sierpień 22 -⏸️😍
    Wrzesień 22- 💔7+5 😭
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdy nie miałam 37 w drugiej fazie 😅
    Ale zauważyłam, że jak nie jem słodyczy to mam wyższą temp. podstawową. Normalnie to 36.2-4, a jak unikam cukru to nawet 36.6

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ