X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

niska temperatura

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy spotkałyście się z owulacją przy tak niskiej temperaturze? Mam zazwyczaj bardzo niskie temperatury, nawet w ciągu dnia. Mierze około 5:30 rano i wtedy moja temp. zazwyczaj oscyluje wokół 36,0-36,1. W tym cyklu mam bardzo dużo stresu i ciężkich sytuacji w pracy, bardzo źle sypiam, budze się o 2 albo 4 w nocy, nie mogę zasnąć do rana. Nie wiem czy w ogóle miałam owulację - testy owu wyszły pozytywne, szyjka tez na to wskazywała. Śluz tym bardziej - w dniach okołowoulacyjnych dużo płodnego śluzu. Ale temperatura ledwo co się podniosła - mam od kilku dni cały czas 36,3. Wieczorem rośnie do 36,6-36,8 (ale wiem że to nie jest miarodajne bo mierzy się rano a nie wieczorem). Nie wiem zupełnie co mam mysleć o tym cyklu. Czy jest juz spisany na straty, czy może jednak możliwa jest owulacja przy tak niskich temperaturach. Czy spotkałyście się z takim przypadkiem?

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może temperatura jeszcze będzie wyższa, ma na nią wpływ wiele czynników, tym bardziej stres i to, że masz problemy ze snem. Śluz i szyjka wygląda dobrze więc badźmy dobrej myśli :)

mamadama37 lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e78299dac69dd2aaeb3ffeea295bdb7f.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ