Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Nowa na forum i wykres
Odpowiedz

Nowa na forum i wykres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    617f5f8660a98cc291ed04b2ffbda5cd.png

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jednak mi się udało:-) a więc już nie potrzebuje pomocy teraz tylko dziewczyny jeśli możecie to spójrzcie na mój wykres i napiszcie co o tym myślicie pozdrawiam

• 3livka Ekspertka

Wysłany: 13 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po kolei :)
    Masz dziwnie niskie temperatury w jakim miejscu mierzysz i jakim termometrem?
    Nie widać śluzu lepszej jakości, przez cały cykl jest taki sam, czy może zauważyłaś w jakieś dni wyraźnie lepszy śluz (bardziej rozciągliwy, bardziej przezroczysty lub uczucie większej mokrości w pochwie)?
    Patrząc na samą różnicę w temperaturach skok mógł być już 17dc, o ile pomiary sa poprawne.

c2b941820e548b3aa7ad88ba7fa9cdb0.png
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temperaturę mierze w ustach elektronicznym termometrem teraz jestem bardziej mokra ale to i tak jest cały czas śluz lepki czasami trochę bardziej się ciągnie ale bardzo mało a kolor jest biały temperaturę mierze cały czas o jednej godz 4:30 może dlatego śluz jest taki bo jestem po tabletkach sama nie wiem teraz czekam na okres a po wybieram się na kontrole do gin dzięki za pomoc pozdrawiam :-)

• 3livka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tabletkach często śluz jest kiepskiej jakości, z czasem się na pewno poprawi. Można też spróbować olej z wiesiołka i siemię lniane na lepszy śluz.

• Johnam Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemię lniane jem ale w ziarnach z innymi ziarnami ale zacznę sobie robić napój dzięki buziaki

• Johnam Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co z tym termometrem jaki jest najlepszy i czy mogę mierzyć temperaturę w ustach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można mierzyć temperaturę w ustach, pochwie. W pochwie podobno jest najdokładniejszy pomiar. Mam termometr elektroniczny microlife z dokładnością 0,01 i jestem zadowolona z niego

Johnam lubi tę wiadomość

• 3livka Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko że w ustach oznacza dokładnie pod językiem, jak najbliżej ślinianki i codziennie w tym samym miejscu.

• Johnam Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może rozejrzę się za jakimś nowym termometrem dziękuję dziewczyny że mi pomagacie dopiero zaczynam z tym wszystkim i jeszcze jestem zielona <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 23:07

• gosiek77 Znajoma

Wysłany: 15 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie udalo sie :(

2nn33e3kahe13vzw.png
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie przejmuj się trzeba walczyć o to co najważniejsze a to często długa droga ale na pewno będziemy mamusiami jesteśmy w tej grupie kobiet co muszą dłużej poczekać na swoje maleństwo więc głowa do góry

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie o wykres, zauważyłam, że w opcjach gdzie można zaznaczyć różne objawy np wrażliwe piersi, zmęczenie, nerwowość itd, widziałam na niektórych wykresach, że jest więcej wypisanych objawów, a na moim nie. Czy tak funkcja jest wtedy jak się ma wykupiony abonament premium?

• 3livka Ekspertka

Wysłany: 15 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa w zakładce Objawy na dole jest takie coś jak "edytuj pola", jak to klikniesz to masz nowe opcje do oznaczenia, takie które sa standardowo niewidoczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 3livka za odpowiedź :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolejne pytanko o wykres - od czego zależy kiedy pojawia się zielona kropeczka? Oglądam różne wykresy i na niektórych zielona kropka jest już w 9 dniu od owulacji, a inne mają później i dużo później.

• Evaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 23:35

Johnam lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się od jednej dziewczyny, że ta zielona kropka pojawia się, jak zrobi się test i wychodzi pozytywny i zaznacza się to w opcjach na wykresie

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ