o co chodzi z tym spadkiem temperatury???
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy to co napiszę będzie przydatne dla Ciebie, ale spadek nie koniecznie musi cokolwiek oznaczać. W fazie wyższych temperatur dopuszczalne są dwa pojedyncze spadki. Pozostaje jedynie uzbroić się w cierpliwość i obserwować, jak dalej wykres będzie wyglądał (czy temperatura odbije, czy też przyjdzie @).
-
Może wynikać z błędu pomiaru, źle włożonego termometru, wyczerpującej się baterii itp itd. Przyczyn może być wiele dlatego nie rozważa się każdej temperatury z osobna, a patrzy na nie ogólnie. Jutrzejsza temperatura więcej wniesie do obserwacji.
-
cykl ok 43-45 dni. Ale jak okres skoro nic nie mam ani nawet plamienia nic... A temperaturę mierzę zawsze o tej samej porze i w tym samym miejscu (dopochwowo). W poprzednim cyklu temp. zaczęła mi spadać dopiero pod koniec okresu a teraz nie wiem co o tym myśleć.Spadek jest potężny bo do najniższej temp. Tak jeszcze nie miałam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:59
-
Kasia, mierzysz temperaturę przez cały okres?
Zazwyczaj temperatura tuż (1-2 dni) przed okresem "na chwilę" spada, później się temperatura wyrównuje, no i na owulację znowu spada. -
Mi się czasami zdarza takie jednodniowe "wahnięcie" ze 4 dni przed okresem. Potem temp ciut podskakuje i juz ostatecznie spada w dzien krwawienia.