obfite krwawienia - przyczyna
-
Czesc Dziewczyny,
pomóżcie. Staramy się z M juz rok od pol roku M robił badania, ja jestem po HSG jajowody drożne, niewielki mieśniak ale na zwenatrz macicy. Powiedcie mi co moze byc przyczyna obfitych krwawień ze skrzepami. Pojawily sie od paru miesiecy. wczesniej cykle regularne, teraz tez powiedzmy w miare. Ale niepokoi mnie ta ilosc krwi. Bede wdzieczna za pomoc. Do lekarza dopiero za miesiac -
Sok z pokrzywy podobno jest bardzo dobry. A poza tym tradycyjnie wątróbka, czerwone wino... Mięśniaki powodują mocne krwawienia, ale skoro Twój jest poza macicą, to nie wiem, czy ma jakiś wpływ na to, a poza tym jeszcze może być endometrioza.
Ja miałam obfite i bardzo obfite miesiączki ze skrzepami i po ciąży mi przeszło, teraz są raczej umiarkowane i krócej trwają. Stąd wnioskuję, że czasami tak się po prostu dzieje i nie ma w tym jakiejś patologicznej przyczyny, może w Twoim wypadku jest tak samo...hura2017 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-