X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Obserwacja cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Takaja78 Debiutantka

Wysłany: 25 października 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mój cykl najczęściej trwa 27 dni ale bywa też 28, 26,24 dniowy czy to są już cykle nieregularne wszędzie czytam że mieszczę się we widełkach norm. Tak samo jeśli chodzi o owulacje mam ją w 12 dniu a nie w 14 jak wszędzie się przyjęło czy tu jest mowa o nieregularności cykli ?

• Karolina_F Nowa

Wysłany: 31 października 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😊 obserwuję cykl pierwszy raz po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Jest to drugi cykl po odstawieniu. Czy możecie spojrzeć na mój wykres? Zastanawiam się nad temperą bo niby podskoczyła ale nie jest to taki skok jak Wasze.
    Dziękuję ☺️

• TrochesamotnaAsia Znajoma

Wysłany: 24 stycznia, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja78 wrote:
    Hej dziewczyny mój cykl najczęściej trwa 27 dni ale bywa też 28, 26,24 dniowy czy to są już cykle nieregularne wszędzie czytam że mieszczę się we widełkach norm. Tak samo jeśli chodzi o owulacje mam ją w 12 dniu a nie w 14 jak wszędzie się przyjęło czy tu jest mowa o nieregularności cykli ?
    Cześć. Mam dokładnie takie same cykle. Od dwóch swoich lekarzy usłyszałam, że to normalne i odchyl nawet po 5-7dni to nie świadczy o nieregularności. Moje miesiączki potrafią trwać 24 dni, standardowo 27/28 dni ale zdarzyło się także 32. Byłam u swojego ginekologa akurat po cyklu gdy tak mi się "spóźnił " to powiedział, że to wszystko mieści się w normie. Jakbym miała 25 a potem w następnym 40 i znów następny inaczej to można by wtedy się zastanowić. Ale myślę, że każdy lekarz będzie miał swoją opinię. Mnie to denerwuje bo nie wiem kiedy mam owulacje i dni płodne, ale poza tym się nie przejmuję. Powodzenia.

👧33 🧔‍♂️37 🦎3

Starania od 04.2021

---
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ