Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

obserwacja szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paulad11 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to jest u was dziewczyny na ile przed @ szyjka sie obniza i lekko sie otwiera ,na kilka godzin czy dni przed @

<3
  • Kosmitka Znajoma

Wysłany: 29 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co sie orientuje obniza i sie otwiera przed owulacja a nie przed @ :)

9dh4veq.png
    2b25348c6c7dc7afa75ad6ea6b6d54e0.pngbabyboom
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W okresie plodnm szyjka sie unosi (u niektorych kobiet ciezko ja nawet dosiegnac) i otwiera. Po owulacji zamyka sie i obniza. Przed @ sie otwiera, ale zwykle jest nisko.

weronika86 lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • paulad11 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na dlugo przed @ sie otwiera czy to raczej sprawa indywidualna ?

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na dwa dni przed @ uwalnia sie z szyjki taki jakby czop sluzowy (,,grudka,, gestego, mocno rozciagliwego sluzu) i od takiej chwili szyjka jest juz uchylona. Nie powinna sie otwierac na kilka dni przed @, tylko krotko przed wg tego co czytalam w literatturze. U siebie przez ponad 10 lat nie zaobserwowalam by szjka otworzyla sie szybciej niz 2 dni przed @

weronika86 lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • paulad11 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za fachowa odpowiedz :) ja obserwuje dopiero od kilku cykli i chcialam miec porownanie do innych osob ,wydaje mi sie ,ze sprawa jest raczej indywidualna tak jak i z temperatura ale dobrze wiedziec wiecej co i jak :)

<3
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo jak u inki :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy najlepiej badać szyjke? Rano czy wieczorem? U mnie zdarza sie tak że w ciagu dnia szyjka zmienia sie kilka razy :O

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjke badac rano lub wieczorem w 1 pozycji np. Unisc/ iprzec noge np o wanne i w ten sposob badac szyjke jak jest ulozona.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytała gdzieś w literaturze, że najlepiej badac szyjke wieczorem. Rano jest jeszcze w specyficznym położeniu po nocy i wynik może być niewiarygodny

aga.just, małaMyszka lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ