Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

obserwacja szyjki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paulad11 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to jest u was dziewczyny na ile przed @ szyjka sie obniza i lekko sie otwiera ,na kilka godzin czy dni przed @

<3
  • Kosmitka Znajoma

Wysłany: 29 marca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co sie orientuje obniza i sie otwiera przed owulacja a nie przed @ :)

9dh4veq.png
    2b25348c6c7dc7afa75ad6ea6b6d54e0.pngbabyboom
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W okresie plodnm szyjka sie unosi (u niektorych kobiet ciezko ja nawet dosiegnac) i otwiera. Po owulacji zamyka sie i obniza. Przed @ sie otwiera, ale zwykle jest nisko.

weronika86 lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • paulad11 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na dlugo przed @ sie otwiera czy to raczej sprawa indywidualna ?

<3
  • inka84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na dwa dni przed @ uwalnia sie z szyjki taki jakby czop sluzowy (,,grudka,, gestego, mocno rozciagliwego sluzu) i od takiej chwili szyjka jest juz uchylona. Nie powinna sie otwierac na kilka dni przed @, tylko krotko przed wg tego co czytalam w literatturze. U siebie przez ponad 10 lat nie zaobserwowalam by szjka otworzyla sie szybciej niz 2 dni przed @

weronika86 lubi tę wiadomość

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • paulad11 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za fachowa odpowiedz :) ja obserwuje dopiero od kilku cykli i chcialam miec porownanie do innych osob ,wydaje mi sie ,ze sprawa jest raczej indywidualna tak jak i z temperatura ale dobrze wiedziec wiecej co i jak :)

<3
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo jak u inki :)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy najlepiej badać szyjke? Rano czy wieczorem? U mnie zdarza sie tak że w ciagu dnia szyjka zmienia sie kilka razy :O

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjke badac rano lub wieczorem w 1 pozycji np. Unisc/ iprzec noge np o wanne i w ten sposob badac szyjke jak jest ulozona.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytała gdzieś w literaturze, że najlepiej badac szyjke wieczorem. Rano jest jeszcze w specyficznym położeniu po nocy i wynik może być niewiarygodny

aga.just, małaMyszka lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ