Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

otwarta szyjka?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:) mam nieregularne cykle, a szyjke macicy mam juz otwarta kolo1,5-2 tyg,i tutaj moje pytanie ilepoowulacji zamyka sie szyjka?

• zara Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sprawdzasz szyjkę codziennie o tej samej porze? Może ona zmieniać pozycję, strukturę i poziom otwarcie w ciągu dnia. A jeśli chodzi o Twoje pytanie to szczerze mówiąc nie wiem, chyba różnie to jest. Mi jest ciężko to stwierdzić bo nie sprawdzam szyjki regularnie i o tych samych porach dnia. Spojrzałam też na Twój wykres i wydaje mi się że ten cykl masz bezowulacyjny.

• daisy37 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka po jajeczkowaniu się zamyka. A po zaplodnieniu jest wysoka, miękka i lekko otwarta :-)

da9bfb0f0152f9ad92119aa23d7aaecb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli mozliwe ze jest otwarta we wczesnej ciazy?:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ