Owulacja 17 czy 19 ?
-
hej program chciał mi zmienić owulację z 17 na 19, zaczęłam już brać luteinę i wg, a tu taki numer. Musiałam ignorować temperaturę, żeby się nie przestawił. I tu do Was pytanie : powiedzcie jak sądzicie ? która data to większe prawdopodobieństwo ? Skoro przy robieniu testów mówi się do 36 godzin, to i tak powinnam mieć do czwartku wieczór ? Jak uważacie ?
-
Po pierwsze dnia owulacji nie da się wyznaczyc na podstawie jakiejkolwiek obserwacji jedynie poprzez monitoring.
Na podstawie temp. nie powinno się kierować tym czy owulka była czy nie, bo ona może skoczyć kilkad dni przed jak i po owulacji. Albo może skoczyć w cyku bezowulacyjnym. Lepiej kierować się śluzem jest o wiele bardziej wiarygodny.
OF nie jest odpowiednim programem to kierowania się tym co wyznacza i braniem leków wg. tego ponieważ w tym programie nie ma opcji najważniejszej do zaznaczenia czyli objaw szczytu sluzu wg. którego opiera sie cała metoda wyznaczania dni płodnych i niepłodnych oraz przypuszczalnej owulacji.
Na podstawie samej temp. nie da sie stwierdzić kiedy nalezy brać np. luteinę.
Brakuje w Twoim wykresie śluzu więc nie wiadomo czy dobrze zaczęłaś brac czy powinnaś zacząć później czy wcześnie... -