Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Owulacja a alkohol

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • CottonCandy Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie umiem znaleźć takiego tematu na stronie. Mam nadzieję że ktoś mi pomoże ponieważ mam chyba dosyć nietypowe pytanie. A mianowicie mierzę temp co rano i wszystko bylo ok pięknie, temp nagle spadła mocno i po 2 dniach wystrzeliła w góre. Ale pojechałam na wyjazd i tam wypiłam sporo alkoholu (sporo za dużo) i dzisiaj jak mierzyłam to temp wróciła do normy z pierwszej części cyklu. Czy mogło się tak zdarzyć że wystąpiła owulacja ale alkohol ją przerwał?? jest to w ogóle możliwe? Bardzo mi zależy na odpowiedzi. pozdrawiam

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie. Alkohol poważnie zaburza pomiary temperatury. Dzięki niemu mogłam jej po prostu nie moglam odnotować jak była.
    U mnie nawet 1 piwo rozwala całe pomiary. Dlatego już nie wyznaczam ovu na termometrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 07:54

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ