Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Owulacja-brak??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agggga Debiutantka

Wysłany: 4 stycznia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nie wykrylo owulacji???Czy cos nie tak??jak myslicie patrzac na ten wykres?? (Przewidywana owulacja niby miala byc miedzy 28 grudnia a 2 stycznia)od 31 zazywam luteine i od 2 dni juz sie pojawia delikatnie plamienie

7336b64b685fcad14b5ad34e9f680a28.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 17:42

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggga cykl bezowulacyjny jak nic, jakie bierzesz dawki luteiny? po luteinie powinna skoczyc tempka choc nieznacznie, moze za mala dawka? albo zaczyna sie @, ale cykl na bank bezowulacyjny :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • agggga Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym miesiacu brałam luteine 50 mg - 1 dziennie i teraz tak samo, i temperatura rosła,a teraz wlasnie nie rosnie:(;/@planowo powinna byc 13stego no ale wiadome przez luteine juz pojawiają sie plamienia;/ dodam jeszcze ze stwierdzono mi pcos,tylko ze zmartwilo mnie ze w grudniu rosla temp a teraz nic ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 15:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luteine powinno się brać PO owulacji, bo nie będzie owulki, chyli zaczynać w 1 dniu kiedy jest skok temp.

• agggga Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ miałam ost 13stego grudnia i w 19dniu cyklu(czyli od 31 grudnia) lekarka kazała mi zazywac luteine aż do pojawienia sie nowej @ i tak za kazdym razem,i sie zastanawiam czy dobrze mi kazała;/nie znam sie tak na tym bo od 2miesiecy dopiero zaczełam obserwowac cykle

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to też zależy w jakim celu masz zapisaną luteinę, czy żeby wywołać miesiączkę, czy żeby wspomagać II fazę cyklu przy niedomodze lutealnej. z własnego doświadczenia wiem, że bywa ciężko trafić na kompetentnego gin. mnie to zajęło sporo czasu i wiele rozczarowań :(
    na szczęście dobrze się skończyło.
    generalnie, z tego co wiem, luteina za wcześnie przyjęta może zablokować wystąpienie owulacji, dlatego ryzykowne bywa branie jej "w ciemno". konkretne stwierdzenie, że od tego a tego dnia ma się zażywać luteine możliwe jest tylko w wypadku, kiedy ktoś ma cykle jak w zegarku, ja niestety nie miałam - owu mam między 16 a 22 dc :)

• agggga Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazywałam tabletki anty 5 lat i od wakacji przestałam je zazywać,na poczatku okres był normalnie ale pozniej juz w październiku i listopadzie sie nie pojawił wiec przepisano mi luteine dzieki ktorej wystapil okres w grudniu a w miedzy czasie mialam usg z ktorego wyszly policystyczne jajniki,bedac ost u mojej gin. powiedzialam ze juz nie zgadzam sie na leczenie tabletkami anty. wiec powiedziala ze w takim przypadku zebym sobie zazywała luteine niby w polowie cyklu (ale teraz to bylo od 19dnia),mam tez za niski progesteron.Ze wzgledu na nieregularny okres to ciezko mi stwierdzic kiedy jest owulacja.Teraz ide do innego lekarza i mam nadzieje ze dokladnie mi powie co i przepisze cos wiecej niz tylko luteine bo oprocz regularnego okresu zalezy mi zebym nie miala problemow z zajsciem w ciaze

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam PCO i synka, więc jak się przyłoży do tematu, to można wiele zdziałać :)
    teraz przyjmuję luteinę i duphaston. żeby określić od kiedy zacząć przyjmować (żeby nie było za wcześnie), mierzę temp, na szczęście mam czytelne wykresy, więc nie mam z tym problemu, do tego obserwacja śluzu i już wszystko mniej więcej jasne :)
    100% pewności będzie tylko przy monitringu cyklu, ale pomiar temperatury też wiele daje. trzymam kciuki, na pewno się wszystko uda :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ