Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Owulacja?? (plamienia)
Odpowiedz

Owulacja?? (plamienia)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulina_167 Debiutantka

Wysłany: 15 lipca 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Proszę o pomoc w analizie dziwnego cyklu. Pierwszy raz jakieś wystąpiły jakieś dziwne plamienia. Temperatura też jakieś wahania.. Oprócz bólu jajnika żadnych objawów ani super ciągnącego śluzu ani nic.. W 11 dc pojawiło się plamienie trwalo cały dzień, później od 14 do 16 dnia cyklu też jakiś śluz brązowy, kawa z mlekiem itp. Konsultowałam wtedy z moim gin, ale mówi ze napewno okoloowulacyjne i mam się nie martwić ale Dziś tj. 17dc znów jakieś krwawienie, bardziej intensywne niż poprzednie, normalna czerwona krew. Nie wiem co mam o tym myśleć.. Dodam że trzy ostatnie cykle bralam duphaston na wyregulowanie.. Ten jest pierwszy bez, myślałam że weźmiemy się do działania a tu takie dziwa.. Zerknijcie proszę na wykres co myślicie i czy wg ta owulacja była..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2023, 20:30

• klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie w tym cyklu jest podobnie, od jakiegos 13dc do dzisiaj 21 dc mam czasem jakies dziwne brazowe plamienia. Temp niby wzrosla ale jakos tez tak dziwnie bo stopniowo. Dodatkowo od tego 13dc pobolewaja mnie jajniki co jakis czas. I tez juz nie wiem czy owulacja byla czy nie. A mierzysz temp codziennie o tej samej porze i odrazu po obudzeniu (nie wstajesz z lozka)?

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)

Wysłany: 15 lipca 2023, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mierzę codziennie tuż po przebudzeniu. U mnie akurat to 4.30 rano. Dziś 17 dzień cyklu a wogole czuję się jakbym miała okres, dosc spore krwawienie. Z ciekawości mierzylam dodatkowo temp wvzoraj pod wieczór była bliska 37, a dziś wieczorem 36,46... Znowu jednak wydaje ki się że szyjka jest raczej wysoko Umówię się chyba do gina w przyszłym tygodniu bo już sama nie wiem..

Wysłany: 15 lipca 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nawet apka u mnie wariuje i przestawiała już przewidywana owulacje z 3 razy.. Już się nawet zastanawiam czy dobrze mierzę i czy nie jakiś wadliwy termometr bo jakieś dziwne te temperatury. Ogólnie mam je niskie, dziś rano np. 36,16 a najwyższa jaka była w tym cyklu do tej pory to 36,32.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ