Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Owulacja staranie o dziecko
Odpowiedz

Owulacja staranie o dziecko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kama13 Nowa

Wysłany: 21 sierpnia, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny może któraś już tak miała i może coś podpowiedzieć w temacie. Zaczynamy starania o dziecko byłam na wizycie kontrolnej 1.08 Pani doktor powiedziała że owulacji jeszcze nie było i że pęcherzyk jest takich rozmiarów że powinna pojawić się dopiero 7 lub 8.08. a 14.08 dostałam okresu. Zgodnie z tym że owulacja jest przeważnie 14 dni przed miesiączką to tego 1.08 powinnam mieć owulację a pęcherzyk był jeszcze mały jak można to interpretować. 😐 Dodam że od 1.08 robiłam testy owulacyjne i żaden nic nie pokazał a na badaniu było widać pęcherzyk więc owulacja powinna się pojawić. Wyniki testów negatywne i 14.08 miesiączka dziwne to wszystko.

• Starania z mikrogruczomikrogruczol Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam kupić termometr owulacyjny i patrzeć na skok temperatury, a później zrobić 7 dni po skoku temperatury progesteron + można iść na monitoring potwierdzić owulację :) Badanie temperatury i śluzu może naprawdę dużo nam powiedzieć o organizmie, no i będziesz widzieć w jakich dniach jest owulacja i czy wgl jest, ile trwa Twoja faza lutealna, która powinna trwać min. 10/11 dni, czy nie masz za niskiej temperatury w swoim organizmie, czy nie masz zbyt dużych skoków temperatury w ciągu doby itp.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ