Owulacja staranie o dziecko
-
Cześć dziewczyny może któraś już tak miała i może coś podpowiedzieć w temacie. Zaczynamy starania o dziecko byłam na wizycie kontrolnej 1.08 Pani doktor powiedziała że owulacji jeszcze nie było i że pęcherzyk jest takich rozmiarów że powinna pojawić się dopiero 7 lub 8.08. a 14.08 dostałam okresu. Zgodnie z tym że owulacja jest przeważnie 14 dni przed miesiączką to tego 1.08 powinnam mieć owulację a pęcherzyk był jeszcze mały jak można to interpretować. 😐 Dodam że od 1.08 robiłam testy owulacyjne i żaden nic nie pokazał a na badaniu było widać pęcherzyk więc owulacja powinna się pojawić. Wyniki testów negatywne i 14.08 miesiączka dziwne to wszystko.
-
Polecam kupić termometr owulacyjny i patrzeć na skok temperatury, a później zrobić 7 dni po skoku temperatury progesteron + można iść na monitoring potwierdzić owulację Badanie temperatury i śluzu może naprawdę dużo nam powiedzieć o organizmie, no i będziesz widzieć w jakich dniach jest owulacja i czy wgl jest, ile trwa Twoja faza lutealna, która powinna trwać min. 10/11 dni, czy nie masz za niskiej temperatury w swoim organizmie, czy nie masz zbyt dużych skoków temperatury w ciągu doby itp.
-