Owulacji nie było??
-
Kochane moje, czy możecie zerknąć na mój wykres? Czy naprawdę owulacji nie było? Najniższa temperatura przypadła mi na 12 dc a kilka dni później (15 dc) test owulacyjny wyszedł pozytywny. Nigdy nie robiłam pomiarów temp więc nie bardzo wiem jak interpretować ten wykres, ale widzę jedno, nie ma owulacji
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2013, 10:48
-
Możliwe, że tego 16 dc była owulacja - wtedy była otwarta szyjka, no i pokrywałoby się to z testem owu. Teraz trzeba czekać na kolejne dni i zobaczyć, czy temperatura będzie rosła, jeśli kolejne trzy temperatury będą wyższe od 36,4, a trzecia będzie wynosiła co najmniej 36,6, to potwierdzi odbytą owulację.
Myszka2305 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Dziękuję m_d_f ja się na tym kompletnie nie znam i nie rozumiem tego
Nie wiem co bardziej brać pod uwagę...objawy w 16 dniu były jak zawsze śluz, szyjka, i ból lewego jajnika zaczęło się wieczorem a bolało jeszcze na drugi dzień do południa...może gdybym w ten sposób obserwowała wcześniejsze cykle, byłoby łatwiej określić co i jak No cóż, pozostaje jedynie czekać co dalej będzie z temperaturą
Dziękuję -
Mam jeszcze jedno pytanie, czy w sytuacji, gdyby jednak nic na owulację nie wskazywało, to tabletki Castagnus mogłyby pomóc, czy to nie o takie "dolegliwości" chodzi? Ostatnio miałam słabą miesiączkę, miesiąc wcześniej obfitą i bolesną, kilka miesięcy wstecz nawet skrzepy się pojawiły, ale lekarz nie zwrócił na to najmniejszej uwagi,tak, jakby to było normalne...niby @ mam co 28 dni ale każdego miesiąca jest inaczej a kilka razy w połowie cyklu zdarzyło się malutkie plamienie. Czasem przed @ bolą mnie piersi, ale nie jest to jakiś okropny ból nie do zniesienia. Pomyślałam, że może ten Castagnus coś by pomógł?
-
Jeżeli masz problemy z prolaktyną, to powinien pomóc. Ale nie w przypadku jakiś poważnych przypadłości, np. jeśli nie dochodzi do owulacji, to raczej Castagnus nie pomoże... Ale żeby wspomóc owulację, wyrównać cykl, zbić lekko podwyższoną prolaktynę, zmniejszyć PMS i ból piersi - to jak najbardziej można zastosować CastagnusaStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -