X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Owulacji nie było??
Odpowiedz

Owulacji nie było??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Myszka2305 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje, czy możecie zerknąć na mój wykres? Czy naprawdę owulacji nie było? Najniższa temperatura przypadła mi na 12 dc a kilka dni później (15 dc) test owulacyjny wyszedł pozytywny. Nigdy nie robiłam pomiarów temp więc nie bardzo wiem jak interpretować ten wykres, ale widzę jedno, nie ma owulacji :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2013, 10:48

0e35623ee3dd8a31401729ea54cb7855.png
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 26 września 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że tego 16 dc była owulacja - wtedy była otwarta szyjka, no i pokrywałoby się to z testem owu. Teraz trzeba czekać na kolejne dni i zobaczyć, czy temperatura będzie rosła, jeśli kolejne trzy temperatury będą wyższe od 36,4, a trzecia będzie wynosiła co najmniej 36,6, to potwierdzi odbytą owulację.

Myszka2305 lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Myszka2305 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję m_d_f ja się na tym kompletnie nie znam i nie rozumiem tego :/
    Nie wiem co bardziej brać pod uwagę...objawy w 16 dniu były jak zawsze śluz, szyjka, i ból lewego jajnika zaczęło się wieczorem a bolało jeszcze na drugi dzień do południa...może gdybym w ten sposób obserwowała wcześniejsze cykle, byłoby łatwiej określić co i jak ;) No cóż, pozostaje jedynie czekać co dalej będzie z temperaturą ;)
    Dziękuję :D

• Myszka2305 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanie, czy w sytuacji, gdyby jednak nic na owulację nie wskazywało, to tabletki Castagnus mogłyby pomóc, czy to nie o takie "dolegliwości" chodzi? Ostatnio miałam słabą miesiączkę, miesiąc wcześniej obfitą i bolesną, kilka miesięcy wstecz nawet skrzepy się pojawiły, ale lekarz nie zwrócił na to najmniejszej uwagi,tak, jakby to było normalne...niby @ mam co 28 dni ale każdego miesiąca jest inaczej a kilka razy w połowie cyklu zdarzyło się malutkie plamienie. Czasem przed @ bolą mnie piersi, ale nie jest to jakiś okropny ból nie do zniesienia. Pomyślałam, że może ten Castagnus coś by pomógł?

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli masz problemy z prolaktyną, to powinien pomóc. Ale nie w przypadku jakiś poważnych przypadłości, np. jeśli nie dochodzi do owulacji, to raczej Castagnus nie pomoże... Ale żeby wspomóc owulację, wyrównać cykl, zbić lekko podwyższoną prolaktynę, zmniejszyć PMS i ból piersi - to jak najbardziej można zastosować Castagnusa :)

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ