Owulka - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :)
-
Cześć dziewczyny, mam pytanie do zorientowanych w temacie bo sama się trochę gubię w moim aktualnym wykresie. Czy to możliwe, że owulacja była 16 dc? Po raz pierwszy od kiedy prowadzę wykres, czyli od 8 miesięcy mam taki dziwny wykres, OF nie wykrył owulacji i ja sama też przeczuwam, że trafił mi się cykl bezowulacyjny. Zastanawiam mnie jednak to, że 16. dc miałam ból owulacyjny i rozciagliwy śluz a "po" ogólnie temperatura wzrosła z tym, że co drugi dzień spada dość znacznie. Niestety testy owu poszły w odstawkę i monitoringu też nie miałam Być może organizm przygotowywał sie do ovu ale z jakiegoś powodu ona nie wystąpiła? Może ktoś mądry się wypowie czy jest szansa, że oula była będę wdzięczna
-
nick nieaktualny
-
Czy była czy nie to OF nigdy nie powie, może co najwyżej wyznaczyć skok (co trzeba samemu weryfikować, bo zdarzają się błędy) i stwierdzić, że miałaś dwufazowy cykl. Twój cykl wygląda faktycznie dość osobliwie. Szczyt śluzu miałaś w 17 dc (choć to się może zmienić, więc obserwuj go dalej). Jeżeli dalsze tempki będą wysokie (tzn. powyżej 36,58 z 17 dc) i nie zaobserwujesz śluzu typu bardziej płodnego, to powiedziałabym że granicę powinnaś postawić 18 dc. Wtedy temp z 20 dc należałoby potraktować jako jednorazowy spadek w fazie lutealnej.
Co do testów, to one pokazałyby Ci dokładnie to samo - że organizm przygotowywał się do owulki, ale nie wiadomo czy była.apaczka lubi tę wiadomość
Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim) -