Pęcherzyk
-
Hej, dziewczyny proszę o radę.
w 9 dc nie było pecherzyka dominującego, 15dc pęcherzyk 19 mm, dziś 20 dc pęcherzyk 22mm, wczoraj test owu. wyszedł pozytywnie. Myślicie że jest duza szansa ze jeszcze pęknie? Cykle mam zazwyczaj 30 dniowe.
Z góry dziękuje za pomocAniołek 9/2014 [*]
-
Kiniacz wrote:Nie wiem czy to źle, nie słyszałam o takim problemie. Trzeba być dobrej myśli, czemu nie miałby pęknąć, skoro od tego jest
nie zawsze pękają.. przy PCOS rosną ale nie pękają i powstają cysty... ale u Ciebie Adzia na pewno pęknie, nie martw się, po prostu owulke będziesz miała później a badałas hormonki - LH FSH i Estradiol? -
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Jak pewnego poniedziałku bylam na usg lekarz mowil ze jest pęcherzyk okoloowulacyny tak caly tydzień serduszkowania rano wieczorem popołudniu i efekt jest 8tyg ciąża wiec do dzieła
to często serduszkowałaś ja slyszałam że wystarczy, a nawet jest lepiej, serduszkować co drugi dzień ale w sumie też rzadko sie do tego stosujeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:32
agania lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Jak pewnego poniedziałku bylam na usg lekarz mowil ze jest pęcherzyk okoloowulacyny tak caly tydzień serduszkowania rano wieczorem popołudniu i efekt jest 8tyg ciąża wiec do dzieła
To bardzo często! Super, że jest ciąża, ale to chyba za często, bo plemniki nie zdążą się naprodukować
Generalnie powinno się co drugi dzień. -
Dziewczyny! Mam prośbę o pomoc
Staram się o dzidziusia i jestem w trakcie monitoringu owulacji. W piątek 6.02. byłam na USG, które wykazało wielkość pęcherzyka 15mm. Lekarz kazał przyjechać na kolejne USG dziś tj.09.02,które pokazało, że jest już po owulacji ( widać tylko płyn poowulacyjny ). A moje pytanie brzmi: jak sądzicie jakie mam szansę na zajście w ciążę, jeśli współżyłam z mężem 04.02 i 08.02. Ginekolog stwierdził, że jajeczko pękło w sobotę lub w niedziele rano.
Dziękuję serdecznie za odpowiedzi -
nick nieaktualnyGdybysmy co drugi dzien to bysmy nie trafili, a dla slabszych nasien to dobrze z rana bo facet ma wyższy testosteron , źle wyzej okreslilam bo nie bylo codziennie 3x tylko raz dwa ale w takich porach dnia
dodatkowo bralam kwas foliowy a małż magnez i cynk -