pęcherzyk w 2 połowie cyklu?
-
Czy jest możliwość aby w 2 połowie cyklu, był obecny pęcherzyk o wielkości 10 mm i endometrium 6 mm?? Bo tak mi powiedział lekarz po usg....Ze niby jestem w 2 połowie cyklu...
Tyle że ja już jestem w 31 dniu cyklu a poje temperatury wciąż są płaskie...
Czy możliwa jest owulacja po 30 dniu cyklu i zajście w ciąże w takim cyklu?
Czy ten cykl jest bezowulacyjny? -
Też jestem zdziwiona. To byłby chyba ewenement na skale światową. Ogólnie w czasie cyklu w pierwszej fazie, organizm może nawet kilka razy podchodzić do owulacji, która się jednak nie odbędzie, wtedy taki cykl potrafi być bardzo długi, ale to ciągle jest jeden cykl.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
u mnie po cyklu bezowulacyjnym nie było typowego krwawienia, tylko plamienie przez 3 dni (przyszło w terminie kiedy powinnam dostać @), nie wiedziałam czy traktować to jako początek nowego cyklu czy nie ale gin powiedziała że tak i miała rację. Ale dopóki nie ma żadnego plamienia zdecydowanie cykl trwa nadal. Masz theagnes jakieś zwiastuny że owu jednak przyjdzie? Głównie mam tu śluz na myśli.
-
magdis no własnie od 3-4 dni mam juz ślizki przezroczysty śluz, a dziś nawet zaczął się rozciągać...typlko te temperatury coś ciągle małe są...Ale nie chce zmarnować tego cyklu i łudze się że omam dni płodne i muszę z mężem zadziałać dziś Może coś z tego wyjdzie...Tylko jeśli to faktycznie owulacja to wyszłoby że znów mam ją bardzo późno bo aż w 32 dniu cyklu
-
Nie szkodzi, działajcie Śluz płodny czasami pojawia się też przed @, więc w sumie wóz albo przewóz- obie możliwości dobre, bo jeśli owulacja, to szansa na ciąże, a jak @, to w końcu skończy się cykl i zacznie nowy, i nowe możliwpściStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
to dobry znak jak zrobił Ci się śluz, to znaczy że pęcherzyk prawdopodobnie dojrzewa. U mnie temp. idzie w górę czasem po 4 a czasem po 7 dniach takiego śluzu, więc działajcie koniecznie. Ja w tym cyklu nie wiem kiedy miałam owu bo test LH wyszedł pozytywny w niedzielę a temp. poszła w górę dopiero w czwartek... A już myślałam że będzie bez owu. Myślicie że owu należy obstawiać bliżej pozyt. testu owulacyjnego czy bliżej skoku?
-
dziś ovu mi wyliczył już owulację na 33 dzień cyklu, zatem dziewczyny, mój cykl okazał się być owulacyjny (a nie bezowulacyjny jak sądził pan doktor po usg) Pęcherzyk który miał 10 mm najprawdopodobniej sobie urósł i pęknął
Teraz tylko czekam czy coś z tego będzie, czy cykl owocny czy też nie... -