Pik LH dzień po rzekomej owulacji...
-
System wyznaczył Ci przypuszczalna owu ktora jest wg niego (przerywana linia). Sugerował sie temperatura i sluzem który zaznaczyłaś. Ale wzrost temperatury moze byc 2-3dni przed owu i 2-3dni po owu. I to jest normalne. Ale tego system nie wyłapie w który dokładnie dzień będzie owu bo on sugeruje sie objawami które wpiszesz. On wskazuje na czas płodny, okoloowulacyjny.
Co do piku LH-nie moze byc on po owu bo to on ostatecznie owu powodujeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 17:03
peeky lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
peeky wrote:Hmm, dzis temperatura jeszcze wyzsza, a mimo to system dalej trzyma sie swojej wersji o owulacji w 10dc... Zaluje, ze nie mierzylam temperatury od 1dc, wtedy byloby wiecej danych. No ale biorac pod uwage, ze pik LH nie mogl wziac sie znikad (plus inne objawy), to bardziej wiarygodną wersją wydaje sie owulacja w 12dc.
Ja tez tak mialam wyznaczył mi o 2 dni za wcześnie ovu, A test zrobiono dodatni 2 dni później i objawy na ovu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:10
peeky lubi tę wiadomość
mkwia -
Dziewczyny to jest tylko program. Ja bym się bardziej sugerowała testem owulacyjnym.
Peeky narazie masz przerywaną linię, jeszcze może się zmienić. Mi się zdażyło że w ciągu jednego cyklu, owulacje mi przesunął 3 razy.. także te linie bierz z przymróżeniem okapeeky lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
No ja też bym się nie przejmowała OF, bo on potrafi namieszać nieźle. Ja ostatnio nie mierzę temperatury, za to robię testy owu i OF w poprzednim cyklu zaznaczył mi owulację w pierwszym dniu, kiedy test wyszedł pozytywny, a w tym cyklu w drugim...Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnym_d_f wrote:No ja też bym się nie przejmowała OF, bo on potrafi namieszać nieźle. Ja ostatnio nie mierzę temperatury, za to robię testy owu i OF w poprzednim cyklu zaznaczył mi owulację w pierwszym dniu, kiedy test wyszedł pozytywny, a w tym cyklu w drugim...
Być może program zasugerował się śluzem, który w poprzednim cyklu miał np. inny obraz. -
Jak teraz patrzę na swoje wykresy, to masz rację, różnią się śluzem i pewnie to zadecydowało.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
peeky wrote:Evli rzeczywiscie wreszcie zmienilo na 12dc, czyli tak jak powinno być
Widzisz i już ciągłą linia czyli jest bardziej pewny tej opcjipeeky lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -