Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Podwyższona temperatura a brak owulacji.
Odpowiedz

Podwyższona temperatura a brak owulacji.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • paula654 Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć chciałabym zapytać czy któraś z Was miała podobną sytuację albo może doradzić w sprawie wykresu. Byłam w 23dc na USG u ginekologa. Stwierdził dużo małych pęcherzyków, „obraz jajników typowo PCO”.
    Od 9 dni temperatury utrzymują się na wyższym poziomie. Nie rozumiem skąd to może wynikać jeśli owulacji nie było.
    Tutaj wykres:

https://ovufriend.pl/graph/b3d01b4e278f65da5c357d845341637f

Wykres również udostępniony na mojej tablicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 06:53

• Starania z mikrogruczomikrogruczol Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo że pecherzyk nie pękł to przekształcił się w ciałko żółte i wytwarza progesteron, u jakiegoś dietetyka hormonalnego słuchałam na ten temat.

• Chesterka1124 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie

26.02.2021 II ❤️
    15.03.2021 jest ❤️
    30.04.2021 👼 😢
    26. 11.2021 II ❤️
    3.12.2021 puste jajo 😭
    28.02.2022 II ❤️
    23.03.2022 jest ❤️ 7tc
    4.11.2022 David 3700g szczęścia
    10 2023 poronienie 7tc 💔

1.01.2024 starania o kolejną kruszynkę ❤️

4 2024 biochem

Jedno szczęście już mam ale serce pragnie więcej 🥺

age.png
  • Vendigo Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z sytuacją na odwrót? Mialam pęcherzyk dominujący 21 mm podczas wizyty, lekarz był pewien że w ciągu kilku dni bedzie owulacja, co potwierdziły też testy owu oraz ból piersi, który zawsze mi towarzyszy przez 2-3 dni po, a temperatura zamiast rosnąć, zaczęła spadać... :( f6c0f24ecf79ede6a08ca3987aa1b5a8.png

• Srusik Nowa

Wysłany: 2 września, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania z mikrogruczomikrogruczol wrote:
    Mimo że pecherzyk nie pękł to przekształcił się w ciałko żółte i wytwarza progesteron, u jakiegoś dietetyka hormonalnego słuchałam na ten temat.
    Czy w takim wypadku można zajść w ciążę?

• paula654 Debiutantka

Wysłany: 5 września, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starania z mikrogruczomikrogruczol wrote:

U mnie w ogóle nie było pęcherzyka, więc niemożliwe żeby wystąpiła ta sytuacja. Dziwne, bo w 3 cyklach miałam tak samą sytuację. mam fazę wyższych temperatur, a ginekolog ani razu nie potwierdził owulacji (brak pęcherzyków).
    Jak pytałam z czego to może wynikać to usłyszałam że „na USG nie wszystko widać”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 18:26

• paula654 Debiutantka

Wysłany: 5 września, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srusik wrote:
    Czy w takim wypadku można zajść w ciążę?

moim zdaniem nie, bo jeśli pęcherzyk nie pękł to nie uwolnił komórki jajowej, a bez niej nie może dojść do zaplodnienia.

• paula654 Debiutantka

Wysłany: 5 września, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vendigo wrote:
    Co z sytuacją na odwrót? Mialam pęcherzyk dominujący 21 mm podczas wizyty, lekarz był pewien że w ciągu kilku dni bedzie owulacja, co potwierdziły też testy owu oraz ból piersi, który zawsze mi towarzyszy przez 2-3 dni po, a temperatura zamiast rosnąć, zaczęła spadać... :( f6c0f24ecf79ede6a08ca3987aa1b5a8.png

Może jednak pęcherzyk nie pęknął?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ