X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Polip HSC Ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • iwon Nowa

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny czy któraś z was wie czy polip endometrialny możne utrudniać zajście w ciąże ?
    a jeszcze jedno ważne pytanie ile czasu odczekać trzeba po hsc żeby wznowić starania?

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, tak, polipy endometrialne mogą utrudniać zajście w ciążę. Ja miałam HSC dwa razy - wyniki pokazały że mam taki rodzaj polipów, który będzie wciąż odrastał. Po HSC (ja miałam z łyżeczkowaniem) wstrzemięźliwość ze dwa tygodnie... I w nowym cyklu można się starać.
    A ty masz widoczny na usg tak? Jeden?

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ