Pomiar temperatury po zmianie czasu
-
Witajcie.
Mam pytanie dotyczące pomiaru temperatury po zmianie czasu. Teoretycznie, gdy teraz wstaję godzinę później to dodaję do wyniku 0.1 st, jednak czy mam tak robić, aż do końca cyklu? w kocu zegar biologiczny też się przestawia po jakimś czasie? macie jakieś patenty na zmianę czasu? -
Hej. Ja dziś też dodałam 0,1 st. A co dalej też się zastanawiam i czekam co powiedzą dziewczyny
-
nick nieaktualny
-
gdyby to było w drugą stronę to bym się poświeciła i budziła się godzinę wcześniej. w sumie dla mnie to najważniejsze teraz te 3 dni, żeby zobaczyć czy ovu była, czy nawet nie ma się co łudzić. W sumie to jak mam być w ciąży to będę co bym nie pisała na wykresie, ale choć warto wiedzieć kiedy ewentualnie @ będzie
-
Ja jak mi of zaznaczy na wykresie owulke to już będę normalnie mierzyc bez dodawania tego 0,1. Choć sama nie wiem czy dobrze robię bo dziś zmierzylam o 6.30 to tak jakby 5.30 a zawsze mierze o 7 dlatego dodałam 0,1
-
Większość kobiet nie odnotowuje znacznej zmiany temperatury przy jednorazowej, godzinnej zmianie czasu. Jeśli należysz do tych kobiet lub nie jesteś właśnie w trakcie dni płodnych to zignoruj zmianę czasu i zmierz temperaturę o stałej godzinie (nie dokonując żadnych korekt). Na przykład, jeśli codziennie dokonujesz pomiaru o 7 rano, po zmianie czasu zrób to również o 7 nowego czasu (czyli godzinę wcześniej lub później niż normalnie). W takiej sytuacji jedna trochę niższa lub wyższa temperatura nie powinna wpłynąć na niewłaściwą interpretację Twojego wykresu.
Jeśli natomiast zauważasz u siebie znaczą różnice w temperaturze na przestrzeni godziny lub jesteś tuż przed owulacją, możesz spróbować zmienić czas pomiaru stopniowo, na przykład zaczynając zmianę dzień wcześniej, mierząc temperaturę pół godziny wcześniej / lub później niż normalnie (w zależności od kierunku zmiany czasu). Na przykład, jeśli normalnie mierzysz temperaturę o godzinie 7 rano, i wiesz, że w niedzielę czas będzie przesunięty godzinę do przodu, to już w sobotę zmierz temperaturę pół godziny później (o 7.30), a w niedzielę o kolejne pół godziny później (o 8 czasu starego, a 7 nowego).JednaJa lubi tę wiadomość
mkwia -