Pomoc w odczytaniu temperatur .
-
nick nieaktualnyWitam
Jestem tu nowa i chciałabym prosić o pomoc w odczytaniu kiedym mogła mieć miejsce owulacja?? Bo zaczelismy powoli pracować nad maleństwem a z racji tego ze maz pracuje w delegacjach ciezko trafic w te dni.
https://ovufriend.pl/wykres,d5252b8dfbc3651653d4968d564d2cff.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 19:40
-
nick nieaktualny
-
Owulacji nie da się wyznaczyć na podstawie wykresu jedynie dni płodne i niepłodne i po to mierzy sie temp. i sprawdza śluz aby wiedzieć kiedy jest najlepszy czas sprzyjający poczęciu a nie po to aby wyznaczac owulację bo to tylko można stwierdzić na monitoringu
Dni płodne skończyły sie u Ciebie 21 dc a rozpoczęły wtedy kiedy zaczął się śluz.
Dobrze jest wiedzieć kiedy jest szczyt śluzu (czyli ostatni dzień ze śluzem który ma chociaż jedną cechę płodności: przezroczysty i/lub rozciągliwy wystarczy na 2-3 cm i/lub dający uczucie śliskości/lubrykacji przy podcieraniu) ponieważ owulacja wystepuje bardzo blisko tego dnia -
daisy37 wrote:Myślę że owulacja nastąpiła tak jak pokazał ovufriend
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA mam jeszcze kilka pytan odnosni temperatury.
Czy nie jest ona za wysoka ?? bo gdzie nie spojrze na wykresach to sa one znacznie nizsze niz u mnie.
I jeszcze jedno pytanie bo naczytalam sie o niewydolnosci cialka zoltego. Czy po wykresie idzie takie zjawisko zauwazyc?? -
Jessi wrote:A mam jeszcze kilka pytan odnosni temperatury.
Czy nie jest ona za wysoka ?? bo gdzie nie spojrze na wykresach to sa one znacznie nizsze niz u mnie.
I jeszcze jedno pytanie bo naczytalam sie o niewydolnosci cialka zoltego. Czy po wykresie idzie takie zjawisko zauwazyc??
Niewydolnośc ciałka żółtego możne objawiać się plamieniami przed i/lub po @, krótką fazą niższych temp. (poniżej 9-10 dni). Może są i inne objawy ale ja znam tylko te -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jessi wrote:Tez tak mysle tylko jak niektore od pierwszego razu wpadaja to az zazdosc bierze Przed nie myslalam ze to taki proces jest myslalam ze raz i juz i bedzie
-