Pomoc z testami owu
-
Dziewczyny, dajcie mi wskazówki odnośnie testów owulacyjnych. Dziś pokazał mi się dziwnie szybko sluz jak białko i to duzo, dwa razy juz dzis się tak ciągnął 😅. To szybko sięgnęłam po test jeszcze z pierwszego moczu i wyszły dwie kreski, tylko ta druga taka jasna, na ulotce napisane, że traktować jak negatywny, a jak będą dwie mocne to jak pozytywny. A jak jest w praktyce? Dodam tez, ze wczoraj z mężem jak to mówicie serduszkowalismy, czy taki sluz to ewentualnie może też po tym być na drugi dzień? Coś tam czytałam o tym, ale juz zgłupiałam. W sumie za wcześnie na owu.
-
Może być restki spermy
A testy owulacyjne nie robi się z rannego moczu tylko z kolejnego należy przed nim ograniczyć picie przynajmniej 2h przed i codziennie o tej samej poże test dodatni jet wtedy gdy są 2 takie same kreski albo kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej
Oraz najlepiej wykonywać testy wieczorem wtedy stężenie jest podobno najwyższeStaranie się o 2 Dzieciątko
Marcelina 12.01.2018 -
Księżna wrote:Dzis 9 dzien cyklu.
Przy 21-dniowym cyklu – piątego dnia, licząc od dnia pierwszego krwawienia miesiączkowego;
przy 22-dniowym cyklu – szóstego dnia;
przy 23-dniowym cyklu – siódmego dnia;
przy 24-dniowym cyklu – ósmego dnia;
przy 25-cyklowym cyklu – dziewiątego dnia;
przy 28-dniowym cyklu – dwunastego dnia;
przy 31-dniowym cyklu – piętnastego dnia;
Jeśli są nieregularne to oblicz najkrótszy i tak zacznij testowaćStaranie się o 2 Dzieciątko
Marcelina 12.01.2018 -
Acha dzieki wielki, to już mam plan o 17.00 kończę pracę i do 19.00 nie pije, potem robie test 10, 11, 12, 13 i 14 dnia cyklu, na razie aplikacja przy 28-29 cyklu wyznacza mi owu srednio na 12 lub 13 dzien. Zaczęłam też sprawdzać szyjke, coś tam zaczynam widzieć różnice.
A jak się czujesz? -
Kika1994r wrote:Dobrze tylko jajnik mnie napieprza ten operowany
Dzis idę do nowego ginekologa
Czytałam Twoje wpisy, że widac pęcherzyk juz w macicy❤Tu pisze, bo tam ciężko juz mi się dokopać i pogubiłam wątki. I ten polip... mi też wycięli z tego powodu, że mogłam przez niego poronić w razie ciąży, ale mój byl przylepiony do endometrium. Z twoim będzie dobrze, mimo przeszkód, robaczek się tam trzyma i nie daje za wygraną i to dzięki mamusi, dobrze, że poszłaś do innego ginka. Trzymam cały czas kciuki i dawaj znać co tam nowego. 😊 -
Mi lekarz mowil, ze można poronić, ale to zależy w jakim miejscu jest, jeżeli tam gdzie pecherz się przyczepi w endometrium to wtedy jest bardzo duże ryzyko, ale jeżeli nie ma styczności to nie powinien być groźny. A ten doczesnowy to polip występujący tylko w ciazy, mama ginekolog pisze, że nie są groźne i same odpadają najczęściej podczas porodu. Na pewno mogą być wyjątki, ale myślę, że mozesz być spokojna. Teraz to chyba czekanie na serduszko, potem do 13-14 tyg. aż łożysko się wykształci, a potem już z górki. Ja w tym miesiącu mam dwie szanse, bo akurat tak owu wypada, dzis, jutro lub pojutrze, a potem na koniec miesiąca. Robie tez testy owu, więc też się dokładnie dowiem kiedy ta owu jest. A przy okazji zapytam czy można mieć owu, czyli pozytywny test, a progesteron mimo to za niski, aby podtrzymać ciążę? Czy jak jest pozytywny to raczej wszystko ok z tym progesteronem?
-
Cześć dziewczyny:)
Jak myślicie, w którym dniu mogła wystąpić owulacja? 13 dzień śluz wodnisty
14 dzień Śluz wodnisty
15 dzień Śluz rozciągliwy
Wcześniej i później całkiem sucho.
Robiłam testy owulacyjne, kazdego dnia pozytywny, za kazdym razem taka sama kreska, ale ciut jaśniejsza od kontrolnej.
Apka wyznaczyła 15 dzień jako owulację.
Zastanawia mnie to.
-
Ja się w tym cyklu zawzielam. Też miałam takie prawie identyczne kreski od 14 dnia. Kupiłam tanie testy na allegro (horienmedical) i robiłam codziennie. Ku mojemu zaskoczeniu, pierwszy raz w życiu udało mi się złapać owulację - test z bordowa krecha 23 dzień - a już miałam odpuszczać. Testy codziennie, między 18 a 20. Także teraz wiem, że mocno się myliłam. Zawsze mi się wydawało że mam owulację w 18-19 dniu i "okres mi się spóźnia"Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -