Pomoc z wyznaczeniem daty owulacji
-
Hej dziewczyny!
Proszę was o pomoc w interpretacji cyklu. Ja już zgłupiałam, każda aplikacja/czat interpretuje mi moment owulacji inaczej. Czy któraś z was mogłaby rzuci okiem i powiedzieć na kiedy powinnam szacować owulację?
Według USG w 8dc pęcherzyk miał 12 mm. Lekarz przewidywał owulację ok 12-13 dc. I to by się zagrażało z moja prognoza na podstawie poprzednich cykli.
Niestety w tym czasie wyleciałam na wakacje (długi lot, zmiana klimatu, wysoka aktywność fizyczna), więc aplikację pokazują mi owulację na 15-16 dc.
Za to czat jest bezwzględny i uważa że owulacja była 19dc bo dopiero od wtedy BBT zaczęła rosnąć.
Czy temperatura może zacząć rosnąć z takim opóźnieniem? Czy może stres spowodował że ta owulacja jednak się opóźniła tak mocno? Tylko czy dojrzały pęcherzyk może tak długo wytrzymać?
Poniżej moje obserwacje BBT i śluzu na wykresie:
https://zapodaj.net/plik-vl7iVlDkRQ
Kucie jajnika miałam od 7dc do 15dc co drugi dzień. Normalnie bardzo mocno czuję ból owulacyjny, ale ten cykl jest inny. Myślę że to przez nowe suplementy - głównie inozytol, resweratrol, q10.
Tu jeszcze link do wykresu na ovu:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 09:36
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Możliwe, że przez podróż temperatura trochę szalała i teraz trudniej na tej podstawie zinterpretować wykres i moment owulacji. Wszystkie pozostałe obserwacje chyba będą dla Ciebie w tym cyklu bardziej miarodajne, szkoda że monitoring nie był prowadzony do końca, wiedziałabyś czy pęcherzyk ostatecznie pękł czy nie, ale przynajmniej byłaś na wakacjach
trzeba czasem się zresetować. Temperatura w końcu delikatnie szybuje w górę więc mam nadzieję i życzę Ci tego, że do tej owulacji ostatecznie doszło
trzymam kciuki za testowanie 🤞
dzydzy lubi tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022 (1cs)
🩵Syn 03.2025 (12cs)
🧑🧑🧒🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻 -
BillieJean wrote:Możliwe, że przez podróż temperatura trochę szalała i teraz trudniej na tej podstawie zinterpretować wykres i moment owulacji. Wszystkie pozostałe obserwacje chyba będą dla Ciebie w tym cyklu bardziej miarodajne, szkoda że monitoring nie był prowadzony do końca, wiedziałabyś czy pęcherzyk ostatecznie pękł czy nie, ale przynajmniej byłaś na wakacjach
trzeba czasem się zresetować. Temperatura w końcu delikatnie szybuje w górę więc mam nadzieję i życzę Ci tego, że do tej owulacji ostatecznie doszło
trzymam kciuki za testowanie 🤞
Dziękuję za odpowiedz!
Oby ten szalony cykl był tym szczęśliwym
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Zbadałam proga wczoraj- 16
Zdrowe kobiety:
faza folikularna: <0,05 – 0,193 ng/ml
faza owulacyjna: 0,055 – 4,14 ng/ml
faza lutealna: 4,11 – 14,5 ng/ml
po przekwitaniu: <0,05 – 0,126 ng/ml
Zdrowe kobiety ciężarne: