Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pomoc z wyznaczeniem daty owulacji
Odpowiedz

Pomoc z wyznaczeniem daty owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dzydzy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Proszę was o pomoc w interpretacji cyklu. Ja już zgłupiałam, każda aplikacja/czat interpretuje mi moment owulacji inaczej. Czy któraś z was mogłaby rzuci okiem i powiedzieć na kiedy powinnam szacować owulację?
    Według USG w 8dc pęcherzyk miał 12 mm. Lekarz przewidywał owulację ok 12-13 dc. I to by się zagrażało z moja prognoza na podstawie poprzednich cykli.
    Niestety w tym czasie wyleciałam na wakacje (długi lot, zmiana klimatu, wysoka aktywność fizyczna), więc aplikację pokazują mi owulację na 15-16 dc.
    Za to czat jest bezwzględny i uważa że owulacja była 19dc bo dopiero od wtedy BBT zaczęła rosnąć.
    Czy temperatura może zacząć rosnąć z takim opóźnieniem? Czy może stres spowodował że ta owulacja jednak się opóźniła tak mocno? Tylko czy dojrzały pęcherzyk może tak długo wytrzymać?

Poniżej moje obserwacje BBT i śluzu na wykresie:
    d23d2387292da.jpghttps://zapodaj.net/plik-vl7iVlDkRQ

Kucie jajnika miałam od 7dc do 15dc co drugi dzień. Normalnie bardzo mocno czuję ból owulacyjny, ale ten cykl jest inny. Myślę że to przez nowe suplementy - głównie inozytol, resweratrol, q10.

Tu jeszcze link do wykresu na ovu:

b1dd839dbe6aa960f524645266fcdb0e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:36

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ