X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pomocy w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Pomocy w interpretacji wykresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alexa22 Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem tu całkiem nowa i mam ogromny problem z interpretacją wykresu. Ovufriend mi wyznaczył dzień owulacji w takim dniu kiedy już śluzu płodnego nie było a test owulacyjny wyszedł pozytywny 5 dzień z kolei ( na opakowaniu jest napisane,że najbardziej wiarygodny jest pierwszy) już sama nie wiem co mam myśleć. Druga rzecz: w tym cyklu robiłam testu owulacyjne ok godziny 14-15 .Przedwczoraj zrobiłam test ok 14 wyszedł pozytywny ,potem z ciekawości zrobiłam ok 18 i wyszedł negatywny (miałam 2 godziny przerwy od picia jakichkolwiek płynów ale ok godziny 15 wypiłam kawę a dopiero potem przerwa 2 godziny) .staramy się z mężem już 3 miesiąc, może to nie jest długo ale czuje po sobie,że się za każdym razem coraz bardziej się załamuję, gdy test mi wychodzi negatywny i nie wiem czy źle może obliczam te dni płodne i może źle interpretuje ten wykres -sama już nie wiem. Będę bardzo wdzięczna jeśli mi pomożecie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 10:24

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wg mnie wszystko jest ok. Jestes po owulacji na co wskazuje temperatura i śluz. O testy owu sie nie martw, mi wychodziły pozytywne nawet 3 dni po potwierdzonej owu (dalej nie sprawdzałam).
    Teraz pozostaje czekać cierpliwie aż miesiączka nie przyjdzie :)

uwo93e3kacedpezy.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wg mnie pewnie miałaś owu 14 dc gdzie śluz był bardzo dobry. Albo z 14 na 15 dc. Temperatura może wzrosnąć nawet do 4 dni. po owu. Wszystko jest na prawdę ok.

uwo93e3kacedpezy.png
  • Alexa22 Nowa

Wysłany: 3 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez z moich obliczeń wynika ze 14 dnia miałam owulacje a nie 15 tak jak to ovufriend pokazuje.dziekuję Wam bardzo, mam nadzieje ze wszystko będzie ok :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ