Pozytywne testy owu a brak skoku temp. Była owu czy nie było??
-
Witajcie,
prowadzę mój pierwszy wykres i prawdę mówiąc nie umiem znaleźć na forum odpowiedzi na moj pytanie... Czy miałam już owu? Testy owu wskazują, że była, ale znów temp niekoniecznie... bardzo wolnie rośnie, nie mam "skoku" tak jak czytałam.
Czy to jest normalne? Czy testy się pomyliły? Czy może ovufriend nie zaskoczył i nie odnotował owualcji? Będę wdzieczna za iformacjeProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Ale o co chodzi? Masz bardzo ładną i czytelną temperaturę, owulacja pewnie już za tobą Nie zawsze jest duży skok, ważne jest żeby pojawiła się ta jedna wyższa temperatura od poprzedzających ją 6 niższych. U ciebie pojawiła się ona w 13 dc i pokrywa się ona z testami owu, które nie pokazują, że owulacja była, tylko że będzie w ciągu najbliższych 48 h (zależy też z jakich testów owu się korzysta). Ty zrobiłaś test owu w 11 dc, więc w 12 lub 13 doszło do owu najprawdopodobniej. Przydałaby się jeszcze jedna wyższa temperatura, żeby mieć pewność, że już po owu i pewnie jutro się pojawi, a wtedy ovufriend zaznaczy ci owulację
Justine lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
m_d_f wrote:Ale o co chodzi? Masz bardzo ładną i czytelną temperaturę, owulacja pewnie już za tobą Nie zawsze jest duży skok, ważne jest żeby pojawiła się ta jedna wyższa temperatura od poprzedzających ją 6 niższych. U ciebie pojawiła się ona w 13 dc i pokrywa się ona z testami owu, które nie pokazują, że owulacja była, tylko że będzie w ciągu najbliższych 48 h (zależy też z jakich testów owu się korzysta). Ty zrobiłaś test owu w 11 dc, więc w 12 lub 13 doszło do owu najprawdopodobniej. Przydałaby się jeszcze jedna wyższa temperatura, żeby mieć pewność, że już po owu i pewnie jutro się pojawi, a wtedy ovufriend zaznaczy ci owulację
Dziękuje za wyjaśnienie dziwiłam się, że po prostu ovufriend nie wyznaczył ma owulacji i myślałam, że może własnie coś nie tak z temp u mnieProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-