Pozytywny test owulacyjny a brak skoku temperatury.
-
WIADOMOŚĆ
-
No bo tak już jest czasami, że mimo wszelkich oznak "na niebie i ziemi" do owulacji wcale nie musi dojść - niestety. Poza tym byłaby to bardzo wczesna owulacja w Twoim przypadku, bardziej bym się zdziwiła, gdyby do niej doszło, niż że jednak jej nie ma. Jakie długie masz zazwyczaj cykle?
W każdym razie - głowa do góry, może lada dzień temperatura zacznie rosnąć. A jeśli nie, to zawsze można liczyć na drugie podejście do owu - tym razem udaneStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Byłam u gina. 9dc, żadnego dominującego pęcherzyka. Kazała działać i czekać cierpliwie.
Nie mam pojęcia skąd objawy płodności teraz. Nie nie mam pojęcia.
Do tej pory książkowo wszystko 28 dni, przez wiele lat. Teraz jakoś ostatnio 33, później 26, badania w normie. To pewnie stres -
No więc bez nerw Jak ma dojść do owu, to dojdzie prędzej czy później
Gagarek lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
Dziewczyny od 11 dc robie testy owulacyjne. Juz na pierwszym wyszly 2 grube kreski a wczoraj (12dc) kreska testowa jest duzo bledsza... wczoraj tez temperatura skoczyla do 36.6 gdzie wczesniej mialam 36,4. A dzisiaj temperatura znowu zmalała do 36,5 zamiast bardziej rosnać... Co to moze znaczyc ? Powiedzcie mi jeszcze czy mocz do robienia testow powinien byc w temperaturze pokojowej czy robic test zaraz po skorzystaniu z toalety... juz sie tyle naczytałam ,że po prostu sie gubie.
-
nick nieaktualnyDziewczyny potrzebuje pomóc mi w interpretacji mojego wykresu..
https://ovufriend.pl/graph/4cc973aefec14a158f861a1f7b960843Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 16:49
-
Cześć dziewczyny.
Od 4 dni mam pozytywne testy owu, temperatura leci w dół.. Zaczynam się martwić, że owulacja w ogóle nie przyjdzie. Co myślicie? Miała któraś z Was pozytywne test owu przez tyle dni? U mnie zazwyczaj jest to jeden, góra dwa przed owulacją.
https://naforum.zapodaj.net/5574f8b00c81.jpg.htmlPonad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
hormony w normie, nasienie b. dobre
Podwyższona prolaktyna
-
nick nieaktualny
-
Gdyby doszło do owulacji, nie powinnaś mieć już śluzu płodnego, więc raczej na razie jeszcze cykle jest bezowulacyjny, temperatury też na to wskazują.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnym_d_f wrote:Gdyby doszło do owulacji, nie powinnaś mieć już śluzu płodnego, więc raczej na razie jeszcze cykle jest bezowulacyjny, temperatury też na to wskazują.
-
Wydaje mi się, że dziewczyny tutaj na OF za bardzo zawierzają testom owulacyjnym. To może być dodatkowa pomoc przy staraniach, ale opieranie się np. tylko na nich uważam za duży błąd. Zwłaszcza, że duża część robiących testy, nie zdaje sobie sprawy z tego jak one działają i co tak naprawdę pokazują.
Paulinucha87 lubi tę wiadomość
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnym_d_f wrote:Wydaje mi się, że dziewczyny tutaj na OF za bardzo zawierzają testom owulacyjnym. To może być dodatkowa pomoc przy staraniach, ale opieranie się np. tylko na nich uważam za duży błąd. Zwłaszcza, że duża część robiących testy, nie zdaje sobie sprawy z tego jak one działają i co tak naprawdę pokazują.
-
nick nieaktualny
-
To ciekawe, bo testy owulacyjne nie pokazują czy owulacja się odbyła, więc nie można się na nich opierać w tej kwestii. Można by ewentualnie mierzyć nimi, czy występuje pik LH, ale chyba w takim wypadku zleca się po prostu badanie LH w czasie przedowulacyjnym, które będzie o wiele bardziej miarodajne niż testy do domowego użytku.
katberry lubi tę wiadomość
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnym_d_f wrote:To ciekawe, bo testy owulacyjne nie pokazują czy owulacja się odbyła, więc nie można się na nich opierać w tej kwestii. Można by ewentualnie mierzyć nimi, czy występuje pik LH, ale chyba w takim wypadku zleca się po prostu badanie LH w czasie przedowulacyjnym, które będzie o wiele bardziej miarodajne niż testy do domowego użytku.
-
nick nieaktualny
-
A czy fakt, ze test owy wychodzi z blada kreska, to swiadczy o czyms zlym? np ze mam jakies zaburzenia z hormonem LH? Jeszcze nigdy nie widzialam u mnie testu owu z dwiema grubymi krechami. Na monitoringu jednak pecherzyki sa, tempka nawet skoczyla nieco.
-
annna83 wrote:A czy fakt, ze test owy wychodzi z blada kreska, to swiadczy o czyms zlym? np ze mam jakies zaburzenia z hormonem LH? Jeszcze nigdy nie widzialam u mnie testu owu z dwiema grubymi krechami.
Ale co znaczy blada? Bledsza od kontrolnej? Bo jeśli tak to test jest negatywny. Bo to że obie są blade to nic nie znaczy, chodzi o to, żeby były identyczne lub żeby testowa była ciemniejsza od kontrolnej. Tak przynajmniej jest w teorii, i tak jest to opisane w instrukcji od producenta.
I to jest kolejny minus testów - to roztrząsanie i zastanawianie się, czy aby na pewno są takie same.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB