Pozytywny test owulacyjny a brak skoku temperatury.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny, to też zależy jak czułymi testami się posługujecie. Jak ja użwyałam w poprzednich cyklach takich niebieskich z allegro to nigdy nie zobaczyłam dwóch jednakowo zabarwionych kresek. Za pozytyw uznawałam najmocniejszą kreskę testową w cyklu (która i tak była duuuużo bledsza od kontrolnej). I słusznie bo rzeczywiście pokrywało się to z owulacją (potwierdzoną). Nie wiem jaką czułość miały testy.
w tym cyklu używam różowych z allegro które są zdecydowanie bardziej czułe (10 miu/ml) i w końcu zobaczyłam dwie jednakowo zabarwione kreski (co więcej wychodziło mi tak przed 3 dni). Zrobiłam nawet wczoraj eksperyment i tą samą próbkę moczu przetestowałam dla porównania tym różowym i niebieskim. I co? Na różowym 2 jednakowe grube krechy, a na niebieskim testowa słabiuteńka...
-
Hej jestem tu nowa to mój pierwszy cykl prowadzony na ovu. Moje cykle trwają 26-27dni na wspomaganie owulacji brałam clo 1 tabletkę od 4-8 dnia 10dnia cyklu test owulacyjny wyszedł pozytywny do tego ból w lewym jajniku i głodny śluz. A 12 dniacyklu test wyszedł już negatywny, skoku temperatury nie zauważyłam. Od 13 dnia cyklu przez 10dni mam brać dupka. Bardzo martwi mnie brak widocznego wzrostu temperatury.
-
Nie piszesz nic o żadnym USG, czy Twój ginekolog nie monitoruje cyklu?Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Uhm. Co do temperatury może się tak zdarzyć, że urośnie dopiero 2., albo nawet 3. dnia po owulacji, więc jeszcze jest szansa.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny może wy mi pomożecie. Sama nie wiem co się dzieje z owu.
Test w 21 dc wyszedł najmocniej chociaż nie aż tak mocno jak druga kreska chociaż temperatura w ogóle nie rośnie. Czy to cykl bez owulacyjny?
19dc- kreska prawie nie widoczna 36,55°
20dc- kreska o wiele mocniejsza 36,30°
21dc- widoczne dwie kreski chociaż nie aż
tak mocna
22dc- kreska blednieje 36,24°
23dc- kreska jeszcze slabsza 36,26°
24dc- kreska praktycznie nie widoczna
36,20° -