Pozytywny wynik testu owulacyjnego
-
Dzień dobry!
Niepokoi mnie wynik testu owulacyjnego. Mam nieregularne cykle, w związku z czym postanowiłam robić test LH już od 7 dnia cyklu. 10 i 11 dc wyszedł pozytywny, w kolejnych dniach kreska bardzo blada ledwo widoczna (negatywny) i nagle wczoraj znowu kreska LH ciemniejsza od kontrolnej (pozytywny). Dodatkowo od dwoch dni boli mnie podbrzusze. Dodam, że testy robiłam około 16 każdego dnia. Nie piłam nic 2h wcześniej. Robię testy codziennie, ponieważ lekarz tak mi zalecił w pierwszym miesiącu.
Czy któraś z Was tak miała?
Czytam na forum, że test LH może (czasami) wykryć bardzo wczesna ciążę, jednak podchodzę do tego sceptycznie. Boję się bardziej, że to jakieś zaburzenia hormonalne. -
Sylwia2325 wrote:Dzień dobry!
Niepokoi mnie wynik testu owulacyjnego. Mam nieregularne cykle, w związku z czym postanowiłam robić test LH już od 7 dnia cyklu. 10 i 11 dc wyszedł pozytywny, w kolejnych dniach kreska bardzo blada ledwo widoczna (negatywny) i nagle wczoraj znowu kreska LH ciemniejsza od kontrolnej (pozytywny). Dodatkowo od dwoch dni boli mnie podbrzusze. Dodam, że testy robiłam około 16 każdego dnia. Nie piłam nic 2h wcześniej. Robię testy codziennie, ponieważ lekarz tak mi zalecił w pierwszym miesiącu.
Czy któraś z Was tak miała?
Czytam na forum, że test LH może (czasami) wykryć bardzo wczesna ciążę, jednak podchodzę do tego sceptycznie. Boję się bardziej, że to jakieś zaburzenia hormonalne.
A który dzień cyklu miałaś robiąc te testy drugi raz? Który dzień cyklu masz teraz?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Sylwia2325 wrote:Terka, za pierwszym razem pozytywny test wyszedł w 10 i 11dc, a później przez 6 dni negatywny i 17dc znowu pozytywny i tak 3 dni z rzędu - wczoraj 19dc i nadal pozytywny.
-