Progesteron a okres
-
W skorcie: dostalam skierowanie na badania hormonalne do szpitala- zrobilam je prywatnie.
LH, FSH, estradiol i testosteron 3dc, reszta wraz z tarczyca miala byc 7 dni po owulacji.
Cykl mi sie poprzestawial, owu byla 3 dni wczesniej niz zwykle i 7 dpo wypadlo akurat w majowke, a labolatoria zamknite.
W zwiazku ze stresem w pracy, klopotach z autem i milionem roznych rzeczy badanie reszty hormonow (w tym prolaktyny, kt. skacze w gore przez stres) moglam zrobic dopiero wczoraj- w 25 dc.
Krew zostala pobrana o 7 rano, a kolo 19 zaczelam plamic, a przez noc 'nasiaknal' mi caly tampon mini (przepraszam za obrazowosc).
I teraz nie wiem czy liczy ten dzien jako 1 dc czy nie? Bo inne sa normy dla progesteronu w roznych fazach cyklu...
Mialam 0,85 ng/mL: norma dla fazy lute., to 1,7-27,00, a dla folik. 0,2-1,5.
Nie wiem czy mam sie martwic czy nie...
Do tego prolaktyna wyszla mi lekko podwyzszona 24,68 ng/ml a gorny zakres wartosci, to 23,30.
Jakby czlowiek mial za malo problemow w zyciu
Co o tym myslicie Dziewczyny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 07:34
-
nick nieaktualnyHej, jak dzisiaj jeszcze plamisz, to zalicz ten dzień do @, u mnie tak zazwyczaj jest, że najpierw plamienie, a potem @....zobacz jak się rozwinie sytuacja....
Jesteś pewna, że owu miałaś wcześniej???monitoring miałaś? bo jak tak, to szkoda, bo progesteron to najlepiej 7-8dni po owu...
-
Dzisiaj, to juz na pewno okres, nie wiem co z wczoraj
Monitoringu nie mialam, na podstawie skoku temp. zakladam, ze mialam owu wczesniej (wiem, ze wcale tak nie musialo byc), @ o 3 dni wczesniej niz kiedykolwiek tez by to potwierdzila- szybsza owulacja, szybsza miesiaczka (swoja droga nigdy nie mialam tak krotkiego cyklu).
Wiem, ze z tym badaniem troche nawalilam, ale nie moglam sie wczesniej zwolnic z pracy zeby je zrobic -