X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Progesteron a okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skorcie: dostalam skierowanie na badania hormonalne do szpitala- zrobilam je prywatnie.
    LH, FSH, estradiol i testosteron 3dc, reszta wraz z tarczyca miala byc 7 dni po owulacji.
    Cykl mi sie poprzestawial, owu byla 3 dni wczesniej niz zwykle i 7 dpo wypadlo akurat w majowke, a labolatoria zamknite.
    W zwiazku ze stresem w pracy, klopotach z autem i milionem roznych rzeczy badanie reszty hormonow (w tym prolaktyny, kt. skacze w gore przez stres) moglam zrobic dopiero wczoraj- w 25 dc.
    Krew zostala pobrana o 7 rano, a kolo 19 zaczelam plamic, a przez noc 'nasiaknal' mi caly tampon mini (przepraszam za obrazowosc).
    I teraz nie wiem czy liczy ten dzien jako 1 dc czy nie? Bo inne sa normy dla progesteronu w roznych fazach cyklu...

Mialam 0,85 ng/mL: norma dla fazy lute., to 1,7-27,00, a dla folik. 0,2-1,5.

Nie wiem czy mam sie martwic czy nie...

Do tego prolaktyna wyszla mi lekko podwyzszona 24,68 ng/ml a gorny zakres wartosci, to 23,30.
    Jakby czlowiek mial za malo problemow w zyciu :/
    Co o tym myslicie Dziewczyny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 07:34

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak dzisiaj jeszcze plamisz, to zalicz ten dzień do @, u mnie tak zazwyczaj jest, że najpierw plamienie, a potem @....zobacz jak się rozwinie sytuacja....
    Jesteś pewna, że owu miałaś wcześniej???monitoring miałaś? bo jak tak, to szkoda, bo progesteron to najlepiej 7-8dni po owu...

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj, to juz na pewno okres, nie wiem co z wczoraj :/
    Monitoringu nie mialam, na podstawie skoku temp. zakladam, ze mialam owu wczesniej (wiem, ze wcale tak nie musialo byc), @ o 3 dni wczesniej niz kiedykolwiek tez by to potwierdzila- szybsza owulacja, szybsza miesiaczka (swoja droga nigdy nie mialam tak krotkiego cyklu).
    Wiem, ze z tym badaniem troche nawalilam, ale nie moglam sie wczesniej zwolnic z pracy zeby je zrobic :/

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ