Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Progesteron w 19dc proszę o interpretacje
Odpowiedz

Progesteron w 19dc proszę o interpretacje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, z mężem o dzidziusia staram się bezskutecznie od 1,5roku. Wcześniej myślałam że przeszkodą jest ciągle dolegający ropień gruczołu bartholina, ale po marsupializacji problem minął a ciąży nadal brak. Mąż zrobił badania, ma niczym noworodek, więc lekarz zajął się w tym momencie mną. Dał mi Inofolic, jestem na tej kuracji od sierpnia, jestem już po monitoringu owulacji, mam dość gęsty śluz. Ginekolog dał mi również na zbadanie progesteronu i estradiolu, wykonałam te oba badania w 19dc , i progesteron mam 7,11 ng/ml natomiast estradiol 204 pg/ml. Kompletnie mi to nic nie mówi, na tych wynikch nie mam żadnych norm, wiec nie wiem czy mam za wysokie czy za niskie. Dlatego proszę was może któraś miała podobnie i powie mi czy wyniki są ok czy nie. Czeka mnie jeszcze zrobienie prolaktyny ale to już na początku cyklu więc na razie lekarz czeka na komplet badań a ja już umieram z ciekawości. Boję się że coś jest ze mną nie tak, że może jestem niepłodna.
    Pozdrawiam i ściskam wszystkie staraczki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goni estradiol sie bada w 2-3 d c, a nie pod koniec, wiec trzeba powtorzyc. Ntomiast progesteron sie bada po owulacji, Jezeli przebylas juz owulacje to progesteron masz w normie.

• dotik Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniaa, tak jak aszka napisała, estradiol na początku cyklu. do tego razem z estradiolem warto by zrobić lh i fsh. prolaktynę jak najbardziej, do tego tsh, jeśli nie robiłaś jeszcze. natomiast progesteron powinno się robić w 7-8dpo - wtedy wynik jest miarodajny, więc wszystko zależy, kiedy miałaś owulację, bo 7,11 to niski wynik.

ewa81 lubi tę wiadomość

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam monitoring owulacji przed wykonaniem progesteronu, jeśli chodzi o estradiol to gin kazał mi zrobić razem z progesteronem i tak jak mówicie badanie powtórzyć na początku cyklu, więc teraz czekam na @ i mam ponownie zrobić wyniki. Dziękuje wam za odpowiedzi :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ