Progesteron w 19dc proszę o interpretacje
-
nick nieaktualnyWitam, z mężem o dzidziusia staram się bezskutecznie od 1,5roku. Wcześniej myślałam że przeszkodą jest ciągle dolegający ropień gruczołu bartholina, ale po marsupializacji problem minął a ciąży nadal brak. Mąż zrobił badania, ma niczym noworodek, więc lekarz zajął się w tym momencie mną. Dał mi Inofolic, jestem na tej kuracji od sierpnia, jestem już po monitoringu owulacji, mam dość gęsty śluz. Ginekolog dał mi również na zbadanie progesteronu i estradiolu, wykonałam te oba badania w 19dc , i progesteron mam 7,11 ng/ml natomiast estradiol 204 pg/ml. Kompletnie mi to nic nie mówi, na tych wynikch nie mam żadnych norm, wiec nie wiem czy mam za wysokie czy za niskie. Dlatego proszę was może któraś miała podobnie i powie mi czy wyniki są ok czy nie. Czeka mnie jeszcze zrobienie prolaktyny ale to już na początku cyklu więc na razie lekarz czeka na komplet badań a ja już umieram z ciekawości. Boję się że coś jest ze mną nie tak, że może jestem niepłodna.
Pozdrawiam i ściskam wszystkie staraczki. -
nick nieaktualny
-
Goniaa, tak jak aszka napisała, estradiol na początku cyklu. do tego razem z estradiolem warto by zrobić lh i fsh. prolaktynę jak najbardziej, do tego tsh, jeśli nie robiłaś jeszcze. natomiast progesteron powinno się robić w 7-8dpo - wtedy wynik jest miarodajny, więc wszystko zależy, kiedy miałaś owulację, bo 7,11 to niski wynik.
ewa81 lubi tę wiadomość
jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
nick nieaktualnyMiałam monitoring owulacji przed wykonaniem progesteronu, jeśli chodzi o estradiol to gin kazał mi zrobić razem z progesteronem i tak jak mówicie badanie powtórzyć na początku cyklu, więc teraz czekam na @ i mam ponownie zrobić wyniki. Dziękuje wam za odpowiedzi
-