X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K.a.s.i.a wrote:
    Czy już po nadziei? Jak myślicie?
    nie wygląda to optymistycznie. Ale nie ma co się załamywać!
    W końcu się uda!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    budziczek wrote:
    cos ta tempka swiruje:(
    dlaczego? Jest wysoko jak na twoje temperatury.
    Nie widzę nic niepokojącego do czego można się doczepić.

• Demsik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego wykresu to chyba tylko zwiastujaca @ jest mozliwa a tak bylo ladnie z temp do dzisiaj...

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Tyczka Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Z mojego wykresu to chyba tylko zwiastujaca @ jest mozliwa a tak bylo ladnie z temp do dzisiaj...

Demsik, moim zdaniem to spadek przed @.

A z doswiadczenia powiem, ze wysoka temperatura w 13 dc nie ma sie co nakrecac - wtedy czesto sa jeszcze wysokie, a ciazy nie ma. Ja sie kiedys nakrecilam, bo 15 dpo temperatura byla powyzej 37. A 16 dpo byl spadek i @.

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 dpo mialam napisac :)

• Niika79 Nowa

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknijcie proszę na mój wykres bo mam takie dziwne ciągnięcie podbrzusza w dół chwilowe bulgotanie,zawroty głowy, osłabienie, chwilowa senność i kołatanie serca.

Marcjanna lubi tę wiadomość

chcę znowu być mamą
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka wrote:
    Demsik, moim zdaniem to spadek przed @.

kochana niczego innego się nie spodziewam, tym bardziej ze owu była po prawej niedrożnej stronie

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niika79 wrote:
    Zerknijcie proszę na mój wykres bo mam takie dziwne ciągnięcie podbrzusza w dół chwilowe bulgotanie,zawroty głowy, osłabienie, chwilowa senność i kołatanie serca.[/QUOTE
    Może to spadek implantacyjny

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niika79 wrote:
    Zerknijcie proszę na mój wykres bo mam takie dziwne ciągnięcie podbrzusza w dół chwilowe bulgotanie,zawroty głowy, osłabienie, chwilowa senność i kołatanie serca.
    bierzesz jakieś leki?
    z takim opisem poszłabym do lekarza.
    Co do twojego wykresu... Moim zdaniem masz cykl bezowulacyjny. Pik lh może i wystąpił, ale temperatura nie wskazuje na to, że doszło do owulacji. Nie wiem na czym oparł się program.

• Niika79 Nowa

Wysłany: 6 lipca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwas foliowy jedynie od 3-4 lat .Takie "dziwne" akcje serca mam od dłuższego czasu,były diagnozowane przez kardiologa lecz nic nie wykrył ;-) czemu bezowulacyjny? moja temperatura normalna to 35,88

chcę znowu być mamą
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mam interpretować temperaturę to jest to bezowulacyjny cykl. Temperatura po owulacji ma być wyższa od tej sprzed przynajmniej przez 3 dni. U ciebie nie da się tego wyznaczyć w żadnym miejscu.
    A jeśli interpretować to co wyznaczył program to sprawdziłabym na twoim miejscu progesteron. Masz ogromny spadek temperatury w ostatnich dniach, ona nawet nie jest wyższa od tej sprzed granicy, a tak nie powinno być.

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tez bardzo prosze o interpretacje mojego wykresu :)

OF wyznaczyl mi owulacje 14 dc (wtedy srednia temperatur z 1 fazy byla 36,3).
    Po wprowadzeniu dzisiejszej temperatury OF zaznaczyl owulacje 18 dc, i zmienil srednia temperatur z 1 fazy na 36,6.

Waszym zdaniem, kiedy byla owulacja? Powinnam zrobic badanie 7 dpo i teraz nie wiem, kiedy...

Dzieki z gory :)

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka wrote:
    Dziewczyny, ja tez bardzo prosze o interpretacje mojego wykresu :)

Po wprowadzeniu dzisiejszej temperatury OF zaznaczyl owulacje 18 dc, i zmienil srednia temperatur z 1 fazy na 36,6.

Waszym zdaniem, kiedy byla owulacja? Powinnam zrobic badanie 7 dpo i teraz nie wiem, kiedy...

Dzieki z gory :)

Dodam jeszcze, ze mam termometr z 1 miejscem po przecinku, i dlatego nigdy nie zaznaczam drugiego, a teraz mogloby to pomoc :P Kupie nowy :P

• Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka - chętnie bym obejrzała Twój wykres ale nie wiem, gdzie go szukać...

A ja też mam pytanie co do mojego wykresu. Czy to możliwe, że owulacja u mnie była 12 dc jeżeli potwierdziła to tylko temperatura, ale już śluz ani test owulacyjny nie? Wolałabym jednak tę owulację mieć planowo, bo inaczej trochę za późno zaczęliśmy z mężem serduszkować :(

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwagę test owulacyjny to owulacja jest dobrze wyznaczona.

Tyczka lubi tę wiadomość

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Tyczka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Tyczka - chętnie bym obejrzała Twój wykres ale nie wiem, gdzie go szukać...

A ja też mam pytanie co do mojego wykresu. Czy to możliwe, że owulacja u mnie była 12 dc jeżeli potwierdziła to tylko temperatura, ale już śluz ani test owulacyjny nie? Wolałabym jednak tę owulację mieć planowo, bo inaczej trochę za późno zaczęliśmy z mężem serduszkować :(

Skrzydlata, musisz kliknac na moj nick, wtedy Ci sie otworzy takie okienko z napisem: "Biezacy wykres na tablicy - tak". Jak klikniesz na "tak", to sie otworzy :)

U Ciebie tez bym obstawiala owulacje 12 dc.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u mnie była czy czekać dalej? 823324bf81d1195cbb491716bae208e2.png

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka wrote:
    zgadzałoby się to z temperaturą, ale...
    16 dc odnotowałaś śluz rozciągliwy, a on jest priorytetowy w wyznaczeniu owulacji.
    Dopiero po zakończeniu śluzu rozciągliwego liczymy wyższe temperatury, dlatego:
    Tyczka wrote:
    Po wprowadzeniu dzisiejszej temperatury OF zaznaczyl owulacje 18 dc,
    i zrobił to prawidłowo.
    jeśli chcesz sprawdzić progesteron to najlepszym dniem będzie 11 lipca (26 dc).

Tyczka lubi tę wiadomość

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje slicznie za odpowiedzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Czy to możliwe, że owulacja u mnie była 12 dc jeżeli potwierdziła to tylko temperatura, ale już śluz ani test owulacyjny nie?
    póki co masz źle wyznaczoną granicę, po wprowadzeniu jeszcze 2-3 temperatur myślę, że program ci ją zmieni, bo uwzględni śluz.

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ