Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Demsik wrote:Z mojego wykresu to chyba tylko zwiastujaca @ jest mozliwa a tak bylo ladnie z temp do dzisiaj...
Demsik, moim zdaniem to spadek przed @.
A z doswiadczenia powiem, ze wysoka temperatura w 13 dc nie ma sie co nakrecac - wtedy czesto sa jeszcze wysokie, a ciazy nie ma. Ja sie kiedys nakrecilam, bo 15 dpo temperatura byla powyzej 37. A 16 dpo byl spadek i @.
-
Tyczka wrote:Demsik, moim zdaniem to spadek przed @.
kochana niczego innego się nie spodziewam, tym bardziej ze owu była po prawej niedrożnej stronie
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiika79 wrote:Zerknijcie proszę na mój wykres bo mam takie dziwne ciągnięcie podbrzusza w dół chwilowe bulgotanie,zawroty głowy, osłabienie, chwilowa senność i kołatanie serca.
z takim opisem poszłabym do lekarza.
Co do twojego wykresu... Moim zdaniem masz cykl bezowulacyjny. Pik lh może i wystąpił, ale temperatura nie wskazuje na to, że doszło do owulacji. Nie wiem na czym oparł się program. -
nick nieaktualnyJeśli mam interpretować temperaturę to jest to bezowulacyjny cykl. Temperatura po owulacji ma być wyższa od tej sprzed przynajmniej przez 3 dni. U ciebie nie da się tego wyznaczyć w żadnym miejscu.
A jeśli interpretować to co wyznaczył program to sprawdziłabym na twoim miejscu progesteron. Masz ogromny spadek temperatury w ostatnich dniach, ona nawet nie jest wyższa od tej sprzed granicy, a tak nie powinno być. -
Dziewczyny, ja tez bardzo prosze o interpretacje mojego wykresu
OF wyznaczyl mi owulacje 14 dc (wtedy srednia temperatur z 1 fazy byla 36,3).
Po wprowadzeniu dzisiejszej temperatury OF zaznaczyl owulacje 18 dc, i zmienil srednia temperatur z 1 fazy na 36,6.
Waszym zdaniem, kiedy byla owulacja? Powinnam zrobic badanie 7 dpo i teraz nie wiem, kiedy...
Dzieki z gory
-
Tyczka wrote:Dziewczyny, ja tez bardzo prosze o interpretacje mojego wykresu
OF wyznaczyl mi owulacje 14 dc (wtedy srednia temperatur z 1 fazy byla 36,3).
Po wprowadzeniu dzisiejszej temperatury OF zaznaczyl owulacje 18 dc, i zmienil srednia temperatur z 1 fazy na 36,6.
Waszym zdaniem, kiedy byla owulacja? Powinnam zrobic badanie 7 dpo i teraz nie wiem, kiedy...
Dzieki z gory
Dodam jeszcze, ze mam termometr z 1 miejscem po przecinku, i dlatego nigdy nie zaznaczam drugiego, a teraz mogloby to pomoc Kupie nowy -
Tyczka - chętnie bym obejrzała Twój wykres ale nie wiem, gdzie go szukać...
A ja też mam pytanie co do mojego wykresu. Czy to możliwe, że owulacja u mnie była 12 dc jeżeli potwierdziła to tylko temperatura, ale już śluz ani test owulacyjny nie? Wolałabym jednak tę owulację mieć planowo, bo inaczej trochę za późno zaczęliśmy z mężem serduszkować -
Skrzydlata wrote:Tyczka - chętnie bym obejrzała Twój wykres ale nie wiem, gdzie go szukać...
A ja też mam pytanie co do mojego wykresu. Czy to możliwe, że owulacja u mnie była 12 dc jeżeli potwierdziła to tylko temperatura, ale już śluz ani test owulacyjny nie? Wolałabym jednak tę owulację mieć planowo, bo inaczej trochę za późno zaczęliśmy z mężem serduszkować
Skrzydlata, musisz kliknac na moj nick, wtedy Ci sie otworzy takie okienko z napisem: "Biezacy wykres na tablicy - tak". Jak klikniesz na "tak", to sie otworzy
U Ciebie tez bym obstawiala owulacje 12 dc.
-
nick nieaktualnyTyczka wrote:OF wyznaczyl mi owulacje 14 dc (wtedy srednia temperatur z 1 fazy byla 36,3).
16 dc odnotowałaś śluz rozciągliwy, a on jest priorytetowy w wyznaczeniu owulacji.
Dopiero po zakończeniu śluzu rozciągliwego liczymy wyższe temperatury, dlatego:Tyczka wrote:Po wprowadzeniu dzisiejszej temperatury OF zaznaczyl owulacje 18 dc,
jeśli chcesz sprawdzić progesteron to najlepszym dniem będzie 11 lipca (26 dc).Tyczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySkrzydlata wrote:Czy to możliwe, że owulacja u mnie była 12 dc jeżeli potwierdziła to tylko temperatura, ale już śluz ani test owulacyjny nie?