X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K.a.s.i.a wrote:
    Czy już po nadziei? Jak myślicie?
    nie wygląda to optymistycznie. Ale nie ma co się załamywać!
    W końcu się uda!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    budziczek wrote:
    cos ta tempka swiruje:(
    dlaczego? Jest wysoko jak na twoje temperatury.
    Nie widzę nic niepokojącego do czego można się doczepić.

• Demsik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego wykresu to chyba tylko zwiastujaca @ jest mozliwa a tak bylo ladnie z temp do dzisiaj...

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Tyczka Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Z mojego wykresu to chyba tylko zwiastujaca @ jest mozliwa a tak bylo ladnie z temp do dzisiaj...

Demsik, moim zdaniem to spadek przed @.

A z doswiadczenia powiem, ze wysoka temperatura w 13 dc nie ma sie co nakrecac - wtedy czesto sa jeszcze wysokie, a ciazy nie ma. Ja sie kiedys nakrecilam, bo 15 dpo temperatura byla powyzej 37. A 16 dpo byl spadek i @.

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 dpo mialam napisac :)

• Niika79 Nowa

Wysłany: 5 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknijcie proszę na mój wykres bo mam takie dziwne ciągnięcie podbrzusza w dół chwilowe bulgotanie,zawroty głowy, osłabienie, chwilowa senność i kołatanie serca.

Marcjanna lubi tę wiadomość

chcę znowu być mamą
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka wrote:
    Demsik, moim zdaniem to spadek przed @.

kochana niczego innego się nie spodziewam, tym bardziej ze owu była po prawej niedrożnej stronie

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niika79 wrote:
    Zerknijcie proszę na mój wykres bo mam takie dziwne ciągnięcie podbrzusza w dół chwilowe bulgotanie,zawroty głowy, osłabienie, chwilowa senność i kołatanie serca.[/QUOTE
    Może to spadek implantacyjny

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niika79 wrote:
    Zerknijcie proszę na mój wykres bo mam takie dziwne ciągnięcie podbrzusza w dół chwilowe bulgotanie,zawroty głowy, osłabienie, chwilowa senność i kołatanie serca.
    bierzesz jakieś leki?
    z takim opisem poszłabym do lekarza.
    Co do twojego wykresu... Moim zdaniem masz cykl bezowulacyjny. Pik lh może i wystąpił, ale temperatura nie wskazuje na to, że doszło do owulacji. Nie wiem na czym oparł się program.

• Niika79 Nowa

Wysłany: 6 lipca 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwas foliowy jedynie od 3-4 lat .Takie "dziwne" akcje serca mam od dłuższego czasu,były diagnozowane przez kardiologa lecz nic nie wykrył ;-) czemu bezowulacyjny? moja temperatura normalna to 35,88

chcę znowu być mamą
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mam interpretować temperaturę to jest to bezowulacyjny cykl. Temperatura po owulacji ma być wyższa od tej sprzed przynajmniej przez 3 dni. U ciebie nie da się tego wyznaczyć w żadnym miejscu.
    A jeśli interpretować to co wyznaczył program to sprawdziłabym na twoim miejscu progesteron. Masz ogromny spadek temperatury w ostatnich dniach, ona nawet nie jest wyższa od tej sprzed granicy, a tak nie powinno być.

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tez bardzo prosze o interpretacje mojego wykresu :)

OF wyznaczyl mi owulacje 14 dc (wtedy srednia temperatur z 1 fazy byla 36,3).
    Po wprowadzeniu dzisiejszej temperatury OF zaznaczyl owulacje 18 dc, i zmienil srednia temperatur z 1 fazy na 36,6.

Waszym zdaniem, kiedy byla owulacja? Powinnam zrobic badanie 7 dpo i teraz nie wiem, kiedy...

Dzieki z gory :)

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka wrote:
    Dziewczyny, ja tez bardzo prosze o interpretacje mojego wykresu :)

Po wprowadzeniu dzisiejszej temperatury OF zaznaczyl owulacje 18 dc, i zmienil srednia temperatur z 1 fazy na 36,6.

Waszym zdaniem, kiedy byla owulacja? Powinnam zrobic badanie 7 dpo i teraz nie wiem, kiedy...

Dzieki z gory :)

Dodam jeszcze, ze mam termometr z 1 miejscem po przecinku, i dlatego nigdy nie zaznaczam drugiego, a teraz mogloby to pomoc :P Kupie nowy :P

• Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka - chętnie bym obejrzała Twój wykres ale nie wiem, gdzie go szukać...

A ja też mam pytanie co do mojego wykresu. Czy to możliwe, że owulacja u mnie była 12 dc jeżeli potwierdziła to tylko temperatura, ale już śluz ani test owulacyjny nie? Wolałabym jednak tę owulację mieć planowo, bo inaczej trochę za późno zaczęliśmy z mężem serduszkować :(

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwagę test owulacyjny to owulacja jest dobrze wyznaczona.

Tyczka lubi tę wiadomość

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Tyczka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Tyczka - chętnie bym obejrzała Twój wykres ale nie wiem, gdzie go szukać...

A ja też mam pytanie co do mojego wykresu. Czy to możliwe, że owulacja u mnie była 12 dc jeżeli potwierdziła to tylko temperatura, ale już śluz ani test owulacyjny nie? Wolałabym jednak tę owulację mieć planowo, bo inaczej trochę za późno zaczęliśmy z mężem serduszkować :(

Skrzydlata, musisz kliknac na moj nick, wtedy Ci sie otworzy takie okienko z napisem: "Biezacy wykres na tablicy - tak". Jak klikniesz na "tak", to sie otworzy :)

U Ciebie tez bym obstawiala owulacje 12 dc.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u mnie była czy czekać dalej? 823324bf81d1195cbb491716bae208e2.png

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka wrote:
    zgadzałoby się to z temperaturą, ale...
    16 dc odnotowałaś śluz rozciągliwy, a on jest priorytetowy w wyznaczeniu owulacji.
    Dopiero po zakończeniu śluzu rozciągliwego liczymy wyższe temperatury, dlatego:
    Tyczka wrote:
    Po wprowadzeniu dzisiejszej temperatury OF zaznaczyl owulacje 18 dc,
    i zrobił to prawidłowo.
    jeśli chcesz sprawdzić progesteron to najlepszym dniem będzie 11 lipca (26 dc).

Tyczka lubi tę wiadomość

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje slicznie za odpowiedzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata wrote:
    Czy to możliwe, że owulacja u mnie była 12 dc jeżeli potwierdziła to tylko temperatura, ale już śluz ani test owulacyjny nie?
    póki co masz źle wyznaczoną granicę, po wprowadzeniu jeszcze 2-3 temperatur myślę, że program ci ją zmieni, bo uwzględni śluz.

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ