X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • toto Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to oby u mnie było tak, ze jednak ta owulacja była... Przy braku owu okres przychodzi normalnie i wyglada jak zawsze?

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
    FET 09/2020 :(
    FET 10/2020 :(
    Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
    ET 05/2021 :( słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
    FET 09/2021 :(
    końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta?
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest jajakolwiek szansa, że plamienie które dziś dostałam (tylko na papierze) to implantacja? Ovu najpierw zaznaczył mi ovu 19 lipca - zmazał po pojawieniu sie niższych temperatur, ale potem wyznaczył 26 lipca - znów spadek, dziś wzrost i plamienie. Jak myślicie?

c79c8523b56bc6215470f1b3c3456d77.png

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Implantacja? Z czego? Wygląda jakbyś dopiero miała owulację. Powiedz mi po co robiłaś testy ciążowe w 12 i 21 dc?

ChudaRuda lubi tę wiadomość

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Implantacja? Z czego? Wygląda jakbyś dopiero miała owulację. Powiedz mi po co robiłaś testy ciążowe w 12 i 21 dc?

Myślałąm o implantacji, gdyby jednak ovu była 26 lipca. Nigdy nie mialam plamien wiec zgłupialam. Testy robie czesto, za kazdym razem przed zmiana dawki leku, zawsze negatywne, ,ale lekarze sie upieraja. Czasem nawet jak nie bylo szans na ciaze to kazali robic :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Testy robie czesto, za kazdym razem przed zmiana dawki leku, zawsze negatywne, ,ale lekarze sie upieraja. Czasem nawet jak nie bylo szans na ciaze to kazali robic :/
    Chyba powinnaś zmienić lekarza / lekarzy.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie zmieniło owulke na 13 dc. Miałas rację Maciejowa. Ja zawsze o tym zapominam, że to że wykres wyznaczył pierwsza jakąś tam owulacje to jeszcze nie musi być ostateczna. A dziś mi w ogóle temp tak wzrosła... Aż czuje, że mi sie tam w środku gotuje... i jajniki troszke telepią.

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzydlata - może nawet 14dc była owulacja, bo szyjka jeszcze wtedy na to by mogła wskazywać.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już sama nie wiem. Ważne żebym się z serduszkami odpowiednio wstrzeliła :D

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • Kasita Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moglybyscie zerknąć ze na moj wykres? Jestem 16 dni po owulacji (przynajmniej wedlug OvuFriend)...No wiec zaczelam myslec, ze moze w koncu cud sie zdazyl i dzisiaj zrobilabym test...niestety wyszedl negatywny.... Czy wedlug Was, pomimo negatywnego testu, istnieje jednak szansa na ciazę?

ovufriend.plovufriend.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 13:48

Kasita
    16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
    05.12 - pozytywna beta
    15.12 - bicie serca :)
  • toto Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasita wrote:
    Dziewczyny, moglybyscie zerknąć ze na moj wykres? Jestem 16 dni po owulacji (przynajmniej wedlug OvuFriend)...No wiec zaczelam myslec, ze moze w koncu cud sie zdazyl i dzisiaj zrobilabym test...niestety wyszedl negatywny.... Czy wedlug Was, pomimo negatywnego testu, istnieje jednak szansa na ciazę?

ovufriend.plovufriend.pl

A mi się zdaje, że owulacja mogła być rówineż 22.07. Wtedy byłby to 12 dc... i albo test negatywny bo za wcześnie, albo druga gorsza opcja. Ale życzę, aby była to ta pierwsza :)

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
    FET 09/2020 :(
    FET 10/2020 :(
    Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
    ET 05/2021 :( słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
    FET 09/2021 :(
    końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta?
  • Kasita Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez tak myslalam, ze owulacja mogla byc kilka dni pozniej...Wtedy serduszkowanie byloby w przeddzien....

No nic, czas pokaze...

Dzięki toto :)

Kasita
    05.12 - pozytywna beta
  • anuś90 Nowa

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, Kobietki proszę was o zerknięcie na mój wykres, jest to mój pierwszy wykres:) Mierzenie temperatury zalecił mi lekarz po pół roku bezskutecznego starania o maleństwo, nie byłam tym zachwycona bo liczyłam na tabletki które pomogą mi w wywołaniu owulacji bo moim zdaniem jej poprostu nie mam:( nigdy nie miałam śluzu płodnego ani żadnych bóli w okolicach jajnika. I patrząc na ten wykres to nic się puki co nie dzieje... dodam że dwukrotny skok temperatury nastąpił po dniu w którym piłam alkochol. nie wiedziałam że organizm może tak zareagować:) Zerknijcie swoim fachowym okiem:)

Anuś90
  • anuś90 Nowa

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś chyba nie widać tego mojego wykresu

Anuś90
  • anuś90 Nowa

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4b8c43d9f4172ee53a7a509262f0f695.png

Anuś90
  • Kasita Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No owulacji jeszcze nie mialas, ale moze po prostu masz dlugie cykle i pozna owulacje (tak jak ja)

Kasita
    05.12 - pozytywna beta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuś
    a ilu dniowe masz cykle ?

• anuś90 Nowa

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita, cykle mam 28 - 38 dniowe, ostatnio stosowałam duphaston przez 4 miesiące ale nie wyregulowal mi. Miesiąc temu robiłam też testy owulacyjne od 13 do 23 dnia cyklu i nie wykazały nic niestety... Lekarz twierdzi że aby zacząć stymulować mi cykl to musi mieć moje 3 wykresy by stwierdzić w jakich dniach jakie leki i monitoring powinnam mieć. Więc działam, wszysto dla maleństwa :) cierpliwą kobieta jestem, pewnie jak większość z nas :)

Anuś90
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś - warto żebyś sobie zaznaczala zaburzone temperatury np te przy piciu alko. Rób wykresy i działajcie :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • animavillis Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wczoraj zadałam pytanie w tym wątku, ale nie widzę już swojego wpisu. Przepraszam, jeśli się powtarzam.

Słuchajcie, gdyby któraś z Was mogła rzucić okiem na mój wykres byłabym wdzięczna. System wyznaczył owulację na 23 dzień, ale wszystkie objawy i skok (wg mnie) wskazywałyby na owulację później, może ok. 30 dnia. Co o tym sądzicie?

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linie są przerywane więc w każdej chwili może Ci zmienić :) ja bym stawiała na 31dc...;)

animavillis lubi tę wiadomość

‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ