Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalencja wrote:Terka no właśnie od kiedy biorę olej z wiesiołka to mam tak dziwny śluz . Też się nad tym zastanawiałam . Nie wiem na ile kwas foliowy który biorę też ma wpływ na śluz . Bo pije inofem .
Kwas foliowy raczej nie ma wpływu na śluz
a olej z wiesiołka bierze sie tylko do owulacjihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
isiaaaa92 wrote:Hej jak uważacie że ten cykl mogę już spisac na straty? Dziś robiłam test i negatyw i temp mi spadła a tak fajnie się pieła a górę../ovufriend.pl/graph/861afdf5b85ba8a3406f764c36e216ac][/url]
Stanowczo za wcześnie na mówienie o straconym cyklu. Mierz temperaturę dalej a no i temperatura nie spadla do krechy wiec to już całkiem nie powinno niepokoić
A test 9dpo gdzie dopiero moze dochodzić do zagnieżdżenia moze pokazać negatyw bo nie wykryje nic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 11:43
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Stanowczo za wcześnie na mówienie o straconym cyklu. Mierz temperaturę dalej a no i temperatura nie spadla do krechy wiec to już całkiem nie powinno niepokoić
A test 9dpo gdzie dopiero moze dochodzić do zagnieżdżenia moze pokazać negatyw bo nie wykryje nic...
Ale tak fajnie temp się Piela w górę a dziś spadła ale co mówisz że to nie jest jeszcze zły znak? A tak się już powoli cieszyłam że może modlitwy do sw. Dominika przyniosły Nam bejbusia ale wiesz co terka boli mnie bardzo brzuch jak na @...takie uczucie mam że za chwilę dostanę..Isia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStaraczka89 wrote:Hej. Jestem nowa i mam pytanie dot. pomiaru temperatury. Pomiar zaczynacie w pierwszym dniu cyklu czy po zakończonej @?
Po miesiączce, bo mierzyłam temp. waginalnie. W trakcie krwawienia nie byłoby to zbyt komfortowe, a poza tym wykres od 6 czy 7dc był wystarczający. -
nick nieaktualny
-
Jeśli ciągle masz śluz płodny, to raczej do owulacji jeszcze nie doszło, albo doszło dopiero co. Niby masz wyznaczone 3 wyższe temperatury, ale dwie z nich są zaburzone, więc należy je ignorować. Obserwuj dalej temperaturę i śluz, na razie jeszcze nie podejmowałabym się wyznaczania dnia owulacji. Ale póki masz śluz płodny, zamiast wypatrywać owu, lepiej skup się intensywnych staraniach Powodzenia!
Powiedz jeszcze jakie masz te testy owulacyjne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 11:08
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Clearblue są ok, jakbyś miała z Allegro to wtedy można by mieć wątpliwości co do tych negatywów, ale widzę, że dzisiaj już wyszedł pozytywStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Hej wszystkim może któraś z Was pomoze mi i chociaż trochę zinterpretuje moj wykres do obecnej chwili chodzi mi szczególnie o to czy już była owulacja czy jestem w trakcie czy jeszcze jestem przed? Jajnik mnie nie kłuje mocno jak w poprzednim cyklu..od poprzedniego wtorku do poniedziałku brałam antybiotyk bo miałam anginę..ale przerwałam bo złapała mnie infekcja tam na dole i chyba to opryszcZka miałam w domu heviran który kiedyś mi przepisała gin i wczoraj na wieczór i dziś rano lyknelam tabletke. Tylko martwie się że już mogę spisać ten cykl na straty przez te infekcje wklejam swój wykresIsia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny