proszę o interpretacje mojego wykresu
-
Dziewczynki, pomóżcie mi!
Czy możliwa jest tak wczesna owulacja?
Biorę Castagnus od jakiegoś miesiąca, mój cykl skrócił się z 45 dni na 26, bardzo szybko prawdopodobnie wystąpiła owulacja. Czy to jest normalne?05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
na moje oko stosując się do reguł metody Roetzera skok powinnaś liczyć od 12 dc - temperatura wyższa od 6 poprzedzających po szczycie śluzu (czyli po tym jak pokazał się śluz najlpeszej jakości. Obserwuj się spokojnie dalej i nie denerwuj się - to pierwszy cykl z castagnusem
Bikini31 lubi tę wiadomość
-
Taki właśnie super śluz to miałam w niedzielę, normalnie powódź była, jak nigdy dotąd, bo u mnie to zazwyczaj susza była
Będę obserwować się dalej zobaczymy co pokażą kolejne dni.
Dzięki za pomoc05.2013 rok pierwsze poronienie
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
dalej czekamy... -
Tak OF źle zaczął odliczać fl pierwszy jej dzień to 12 dc. A co do sluzu to (może o tym wiesz ale przypomnę) nie waż na jest ilość tylko jakość
Cykl 26 dniowy jest ok nie masz się czym stresować
P.S. Ładne pieski na avatarku Takie dwa słodkie Cuda To Twoje -
Tak to moje cuda moje kochane dzieci!
Nie wiem czy jakość była dobra, wydaje mi się że tak. Był rozciągliwy, przeźroczysty, także ok.05.2013 rok pierwsze poronienie
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
dalej czekamy... -
Bikini31 wrote:Tak to moje cuda moje kochane dzieci!
Bikini31 lubi tę wiadomość
-
karolcia22 wrote:Prosze o opinie mojego wykresu czy wszystko w normie i czy owulacja nadeszla ? Jak tak yo ktorego dnia jestem zielona
Dnia owulacji nie ma mozliwości wyznaczyć bez usg. To że of wyznacza to nie znaczy że jest taka możliwośc i że robi to dobrze. OF nie bierze pod uwage szczytu śluzu a to najważniejsze przy interpretacji.
Jeżeli tak jak piszesz jesteś "zielona" to polecam zapoznać sie z podstawowymi zasadami żeby na przyszłość nie dać sobie wcisnąć kitu (i zaoszczędzić sobie stresu) przez jakiś program lub osoby które rozumują jak OF
W poradach pamiętnikowych (na niebieskim tle) zamieściłam najpotrzebniejsze informacje dotyczące NPR. Polecam wbrew pozorom to nie jest trudne
https://ovufriend.pl/pamietnik/mialo-byc-tak-pieknie,446.html -
OvuFriend
-
madzianka wrote:MOZECIE ZERKNAC NA MOJ WYKRES JAKIES WYSOKIE MAM TEMPERATURY NIC Z TEGO NIE ROZUMIEM...Izaczek
-
Wiecie co, ja coś chyba pochrzaniłam z tym wykresem i tak mi się wydaje, że to nie był poprzedni cykl 26 dniowy tylko plamienie śródcykliczne od 1 do 5 marca, by się teraz zgadzała długość moich cykli z temperaturami jakie miałam i śluzem... sama nie wiem, trochę poczytałam o metodzie Rotzego i tak mi się zdaje, że teraz jest prawidłowy...
https://ovufriend.pl/graph/ea8a6eabedda07830650da846361c2ea05.2013 rok pierwsze poronienie
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
dalej czekamy... -
witam czy ktoras z Was dziewczyny bardziej doswiadczonych moglaby spojrzec na moj wykres ja nic juz nie kumam :)moj cykl to przewaznie 27-28 dni faza lutealna to 10 max 12 dni dzis jest juz 17 dzien nie bardzo wiem jak to rozumiec i czy takie tempki moga swiadczyc o ciazy ?robilam wczoraj po poludniu test ciazowy ale negatyw...bardzo prosze o spojrzenie na moj wykres dzieki pozdrawiamedytka
-