Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Proszę o kilka słów na temat mojego wykresu.
Odpowiedz

Proszę o kilka słów na temat mojego wykresu.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Właśnie zaczęłam przygodę z Ovufriend i z pomiarem temepratury. Proszę o interpretację wykresu. Dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 16:44

• Asta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz do wykresu dorzucić parę informacji o sobie?
    Jakiej długości masz cykle?
    Który cykl starań?
    Czy brałaś w niedalekiej przeszłości tabletki hormonalne?

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni okres miałam 4.01.14 cykle są zazwyczaj 40 dniowe, ale w zeszłym roku były 31 dniowe. Staramy się od stycznia i do tej pory nie miałam okresu. Już całkowicie się chyba wszystko pomieszało. Dodam też, że rok temu poroniłam w 8 tygodniu, tabletek żadnych nigdy nie brałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 19:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę jeszcze powiedzieć czy wykres temperatury chociaż minimalnie wskazuje na możliwość ciąży...?

• vanessa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykres ciążowy to nie jest :( a robiłaś jakieś badania? np progesteron? wykres nie wygląda dobrze.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu nie wygląda dobrze?

• vanessa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma prawidłowego skoku temp. a na wyższym poziomie temp była tylko kilka dni pewnie @ Ci sie zbliża. tak?

201701271765.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie czuje się jakby miała na dniach być, ale jak wcześniej pisałam już wszystko mi się popsuło, bo od stycznia nie miałam okresu i liczyłam z początku, że może w końcu się udało...

• vanessa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To warto zbadać hormony.

201701271765.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy po ewentualnym zbadaniu i regulacji hormonów jest możliwość zajścia w ciążę i donoszenia jej? Bo już naprawdę tracę nadzieje na posiadanie dziecka.

• vanessa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj w tej kwestii to ja jestem złym doradcom bo sama nie wierzę w swoją ciążę :D Ponoć jak znajdzie sie przyczynę/przyczyny i wyeliminuje to jest szansa i to duża :)

201701271765.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pierwszym razem przyczyną był podwyższony cukier (115 przy normie 100). Pytałam lekarki o hormony to powiedziała, że to nie to. Porady chyba lekarza zmienić. Dziękuję za pomoc i wyczerpujace odpowiedzi o życzę Ci z całego serca zdrowia i wiary i żeby udało Ci się to o czym marzysz. Pozdrawiam.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu chyba nawet owulacji nie było...warto iść do dobrego lekarza, wyprowadzi cie z problemów, zajdziesz i donosisz ciążę.

FITop1.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomusia wrote:
    Pytałam lekarki o hormony to powiedziała, że to nie to. Porady chyba lekarza zmienić.
    No warto zmienić bo jeżeli stwierdza bez badań że to nie przez hormony to szkoda tracić czasu i kasy u takiego "lekarza".
    Powodzenia :)

aga.just lubi tę wiadomość

201701271765.png

• violączela Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo , piszetu bo ciekawa jestem co wy myslicie o takim moim długim i wykresie .3384d2a84c213353558bd3fcffa8b8fe.png

Violączela
  • Asta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violączela na tę chwilę owulacji nie było. Najprawdopodobniej organizm podejmuje próbę (płodny śluz), najbliższe dni powinny dać odpowiedź czy skutecznie.
    Stawiam, że jesteś w trakcie dni płodnych.

d92562f68b.png
  • violączela Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki asta , tak mi sie tez wydaje bo mialam juz sluz taki rozciagliwy jeden dzien a na drugi juz wodnisty , a skoku tempki nie mialam wiec czekam:)i serduszkuje co 2gi dzien

Violączela
  • Kurczak Nowa

Wysłany: 13 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ;) !
    Możecie spojżeć też na mój wykresik ?
    Tempka ładnie poszła w góre ale niepokoją mnie bóle jak przed okresem...
    Mierze ją też w ciągu dnia bo nie moge sie powstrzymać i dochodzi nawet do 37,2, no a rano ta tak jak widać na wykresi. Testuje w sobote.

Edka :)
  • Asta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak pierwsze co rzuca mi się w oczy to źle wyznaczona linia graniczna, zbyt wcześnie moim zdaniem ovu nalicza Ci fazę lutealną. Jako pierwszy dzień wskazałabym raczej 22dc.
    Co do bólu to nie skupiałabym się na nim i nie analizowała. W mojej pierwszej ciąży (ok z góry zaznaczam, że skończyła się, jak się skończyła - poronienie, ale akurat z tym bólem to nie miało nic wspólnego) też na początku odczuwałam ból jak na okres i wcale nie przyszło mi do głowy, że tych kilka dni opóźnienia to przez ciążę. Od siostry dowiedziałam się, że u niej w dwóch ciążach było to samo - zawsze zaczynało się od bólu miesiączkowego, więc łatwo o pomyłkę.

d92562f68b.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ