Proszę ładnie o zajrzenie do mojego wykresu
bo nie wiem czy taka już moja uroda-bo w poprzednim cyklu było tak samo,czy to jest jakiś problem?
Nie miałam monitoringu,jedynie testy owu(ale dużo mniej czułe),więc pokazały owu.na ostatnią chwilę.I w 13 dc robiłam estradiol i lh:estr. 156 a lh 26.Przewertowałam cały internet i podobno przed owu.trochę spada estradiol,więc i tak za późno go zbadałam,powinnam ze 2-4 dni przed owu.
Co do objawów w 13dc: szczyt śluzu,ogromna ochota na przytulanki.
14 dc: malutko śluzu,za to około 18 ogromne kłucie jajników i szyjki macicy i szyjka wtedy ledwo dosięgalna,otwarta najbardziej w porównaniu z następnymi dniami.
Moje pytania są następujące: bo owulację zaznaczyłam ręcznie,ale nie wiem czy dobrze?Bo rozumiem,że mogła być równie dobrze i w dniu szczytu śluzu i dzień po,tak?W piątek na pewno nie,szyjka już schodziła niżej i zamknięta.Z resztą 15 dc zrobiłam jeszcze raz estradiol i wartość bardzo spadła,tj.wynosił 65.
Ale skoro owulacja była w 14dc,to dlaczego temperatura i tak trochę spadła w 15 dc?A dopiero dziś odbiła?Czy temperatura może działać z opóźnieniem po owulacji?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi
A może mój organizm po prostu się tylko przymierzał do owulacji,a jednak nic z tego nie było?
Tymek- mój trzyletni Skarb
Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
Aniołek - 20.07.2014 (6tc)