Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Proszę o pomoc-dziwny spadek temp.po owu?
Odpowiedz

Proszę o pomoc-dziwny spadek temp.po owu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę ładnie o zajrzenie do mojego wykresu :-) bo nie wiem czy taka już moja uroda-bo w poprzednim cyklu było tak samo,czy to jest jakiś problem?
    Nie miałam monitoringu,jedynie testy owu(ale dużo mniej czułe),więc pokazały owu.na ostatnią chwilę.I w 13 dc robiłam estradiol i lh:estr. 156 a lh 26.Przewertowałam cały internet i podobno przed owu.trochę spada estradiol,więc i tak za późno go zbadałam,powinnam ze 2-4 dni przed owu.
    Co do objawów w 13dc: szczyt śluzu,ogromna ochota na przytulanki.
    14 dc: malutko śluzu,za to około 18 ogromne kłucie jajników i szyjki macicy i szyjka wtedy ledwo dosięgalna,otwarta najbardziej w porównaniu z następnymi dniami.
    Moje pytania są następujące: bo owulację zaznaczyłam ręcznie,ale nie wiem czy dobrze?Bo rozumiem,że mogła być równie dobrze i w dniu szczytu śluzu i dzień po,tak?W piątek na pewno nie,szyjka już schodziła niżej i zamknięta.Z resztą 15 dc zrobiłam jeszcze raz estradiol i wartość bardzo spadła,tj.wynosił 65.
    Ale skoro owulacja była w 14dc,to dlaczego temperatura i tak trochę spadła w 15 dc?A dopiero dziś odbiła?Czy temperatura może działać z opóźnieniem po owulacji?
    Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi
    A może mój organizm po prostu się tylko przymierzał do owulacji,a jednak nic z tego nie było?

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
  • Brawurka84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i jeszcze dodam,bo może jest możliwe,że skoro ewentualnie miałam owulkę w nocy z czwartku na piątek,to czy dlatego mogła być jeszcze niska temperatura przy piątkowym pomiarze,a w sobotę już skok?

f2w36vgcw27bl5wp.png
    Tymek- mój trzyletni Skarb
    Aniołek Matylda - 06.10.2013 (13tc)
    Aniołek - 20.07.2014 (6tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ