Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Proszę o pomoc w interpretacj wykresu_nowa
Odpowiedz

Proszę o pomoc w interpretacj wykresu_nowa

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • k_star Nowa

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dopiero zaczęłam mierzyć temperaturę. Staramy się o dzidziusia od 4 cykli. Wszystkie objawy( śluz, temp., test owulacyjny) wskazują na to, że owulacja powinna być 7-8.02., jednak OVU nie wykryło owulacji. Dziś znowu skok temperatury i OVU pokazuje dni płodne. Co to może oznaczać? Czy możliwe, że owulacji nie było? Przesunęła się? Bardzo proszę o pomoc :)

e463010a8bc88ab4885f9ec62da551b6.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:34

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovu jest tylko i aż algorytmem, który ma za zadanie ułatwić obserwacje. Jeśli jednak inne wartości wskazują Ci na owulację innego dnia, nie bierz pod uwagę matematycznych wyliczeń ovu, a weź pod uwagę testy, odczucia swojego organizmu - jeśli jesteś ich pewna oczywiście. Najpewniejszy i tak jest monitoring.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • Olee Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwróć uwagę czy odczuwasz ból jamnika po lewej bądź prawej stronie oraz jaki masz sluz. Ja miałam problemy z określeniem sluzu, był głównie wodnista ale pomógł mi olej z wiesiolka i siemię lniane.

• Crikietka Debiutantka

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem tu nowa, powiedzcie mi czy jest szansa na ciaze? bylam na 4 usg powiedziano mi ze w tym cyklu nic z tego, moja lekarka spojrzala na wykres i powiedziala mi ze owulacja byla w poniedzialek, kazała zacząć brać duphaston, acard, i zastrzyki neoparin (zamiennik clexany) biore jeszcze encorton, i witaminy. Wczoraj zrobilam bete i niestety negatywna, po czym odnalazlam ta stronke wprowadzilam dane i ten wykres pokazal mi ze owulacja prawdopodobnie byla w srode, czy jest jakiś dzień szansy ze jak zrobie jutro bete to wyjdzie? Oto link do wykresu: https://ovufriend.pl/graph/baed682d16a1dd6299fb6591be5c6c9c

• terka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crikietka wrote:
    Dziewczyny jestem tu nowa, powiedzcie mi czy jest szansa na ciaze? bylam na 4 usg powiedziano mi ze w tym cyklu nic z tego, moja lekarka spojrzala na wykres i powiedziala mi ze owulacja byla w poniedzialek, kazała zacząć brać duphaston, acard, i zastrzyki neoparin (zamiennik clexany) biore jeszcze encorton, i witaminy. Wczoraj zrobilam bete i niestety negatywna, po czym odnalazlam ta stronke wprowadzilam dane i ten wykres pokazal mi ze owulacja prawdopodobnie byla w srode, czy jest jakiś dzień szansy ze jak zrobie jutro bete to wyjdzie? Oto link do wykresu: https://ovufriend.pl/graph/baed682d16a1dd6299fb6591be5c6c9c

Szansa jest. Ale lepiej jeszcze poczekać. Wg tego wykresu jesteś dopiero 9 dni po owulacji. Może być za wcześnie na test

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Crikietka Debiutantka

Wysłany: 15 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to w 3majcie kciuki jutro pojade zrobic bete jeszcze raz moze a noż wyjdzie!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ