Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Proszę o pomoc w interpretacji
Odpowiedz

Proszę o pomoc w interpretacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .

Moje cykle są strasznie nie regularne . 5 miesiąc staramy się o maleństwo i nic . Robiłam badania na hormony (wyszlo ok TSH-troche podwyższone ale w normie. LH i FSH super), gdyż genetycznie mogę mieć problemy z zajściem w ciąże . Bardzo się zdziwiłam że owu wyznaczył owulkę po kilku dniach od okresu . moim zdaniem albo jest bład albo ona jest wczesna . Czy widzicie w wykresie jakieś nie prawidłowości ? proszę o pomoc , strasznie się martwie . Slub był pół roku temu i cała rodzina wygląda maleństwa u Nas a ciągle cisza :(

a92c2cb34654aeb5c65ac34c86308686.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 12:12

żoneczka
  • Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoneczka po pierwsze to nie mierzy sie tak poźno temperatury i dlatego wykres jest jaki jest. Mierz tempkę zawsze o tej samej godzinie, najlepiej między 5 ,a 8 ale pamiętaj mniej więcej o tej samej godzinie, +/- 30 minut
    i zanim wstaniesz z łóżka i wykonasz jakąkolwiek czynność, najlepiej miej termometr obok łóżka.
    Z drugiej strony szyjka i śluz sugeruje ,że owulacja mogła wsytąpic tak wcześnie ale radzę Ci zacząć mierzyc tempki tak jak Ci pisałam ,a te dotychczasowe faktycznie zignorować

weronika86 lubi tę wiadomość

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calkowicie zgadzam sie z Mloda, nic dodac nic ujac :)

Młoda lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za info . myslalam ze temp po przebudzeniu się mierzy według swojego stylu życia . Czyli ze n pracuję do 23 i jak spię do 9:00 to że wtedy po przebudzeniu się mierzy :)

weronika86, Młoda lubią tę wiadomość

żoneczka
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoneczka wrote:
    dzięki za info . myslalam ze temp po przebudzeniu się mierzy według swojego stylu życia . Czyli ze n pracuję do 23 i jak spię do 9:00 to że wtedy po przebudzeniu się mierzy :)
    w sumie moze tak byc, ale po sobie samej wiem, ze mierzac temperature po 8.30am nawet jak pojde spac o 1 w nocy i bede spac bez przebudzen - tempka i tak bedzie za wysoka...moze masz mozliwosc nastawic budzic na 6am, zmierzyc tempke i spac 3 godzinki dalej?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze idę spac około 1, jestem aktywna 18 godzin, najpierw praca ,później lecę na studia ,wieczorem dom, robienie zaleglej roboty :/ i jeszcze trzeba się zaopiekowac M ! Mimo to mierze tempkę o 6.30 i wykres mam luks czytelny ,nie wiem może Ty Zoneczka faktycznie robisz dobrze mierząc o 9...ale radzę spróbować np w przyszłym cyklu tak jak mowimy i sama zobaczysz, może będzie różnica :)

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno będzie bo to temp mierzona o różnych porach. Wiem po swoich obserwacjach że mi skacze w ciągu dnia, oczywiście po przebudzeniu o cały jeden stopień.

weronika86 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez strasznie skacze w ciagu dnia...od np 36.3 z rana az do 37.8 wieczorami...takze roznica ogromna!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • zoneczka Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ' od nastepnego cyklu bede mierzyc o 5 :)

żoneczka
  • violączela Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesć
    mam problem z moimi temperaturami bo jak juz myslałam ze fajnie dobre mam temperatury to w dniu skoku miałam też chwile gorączke w dniu 37.11 ale potem wziełam gripeks do picia i temoeratura unormowała sie ale juz od tego dnia czyli 27go miałam przez pare dni jeszcze bol gardła a do dnia dzisiejszego mam katar i sie zastanawiam do dlaczego po skoku temperatusy utrzymywała sie przez 3 dni wysoka temp, a potem spadała dziwnie czy to przez katar i ze kładłam sie spac około 24tej moze nie powinnam mierzyc temp.???

6a0b818210a0aeeeb2536f87c37d6840.png

Violączela
  • violączela Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może mi ktora pomóc :( ???

Violączela
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badałaś progesteron? Bo to on jest odpowiedzialny za wyższą tempkę w drugiej fazie i jeśli tempka leci w dół, spada poziom progesteronu

• Izaczek Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violączela wrote:
    może mi ktora pomóc :( ???
    Moim zdaniem nie powinnaś się tak stresować tymi tempkami, jesteś przeziębiona więc tempki będą dziwne. Jeśli w tym cyklu się nie uda, czego Ci nie życzę, następny wykresik już będzie ładniejszy i bardziej czytelny. Niestety przeziębienie i tempka wariuje. Powodzonka :)

violączela lubi tę wiadomość

Izaczek
  • violączela Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    A badałaś progesteron? Bo to on jest odpowiedzialny za wyższą tempkę w drugiej fazie i jeśli tempka leci w dół, spada poziom progesteronu

nie nie badałam, obecnie nie mam jak bo jestem w uk ale za pare dni lece do pl i ide tez do ginekologa i zobaczymy co mi powie .
    ale mam nadzieje ze to tylko spowodowane przeziebieniem tak jak napisała Iza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 00:24

Violączela
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola pewnie, że Iza ma rację :) Przeziębienie mówi samo za siebie, że tempka wariuje :)

violączela lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ