Proszę o poradę
-
nick nieaktualnyCześć wszystkim, jestem tu nowa i chciałabym się was poradzić, bo kompletnie wariuje od tego myślenia. Otóż od 2 Msc zaczelyśmy starania o dzidzię. W tamtym miesiącu byłam na kontrolnej wizycie u giną bo strasznie bolał mnie prawy jajnik i się okazało że to od niepekniętego pęcherzyka. Postanowiłam w tym Msc zapisywać temp i są one ciągle niskie. Owulacje miałam mieć 17 lub 18, cykle mam 30-31 dniowe. Dodatkowo zrobiłam test owulacyjny i on to potwierdził, ale wiem że to nie gwarantuje owulacji. Chciałabym się was doradzić czemu te temp nie rosną? Sama nie wiem czy to problem z termometrem (szklany, bezrtęciowy)może zaburza moje wstawanie w nocy na siku, albo suchość w ustach. 4 lata temu miałam robione wyniki hormonów i miałam troszkę podwyższoną prolaktyne i obniżony progesteron, ale one są już raczej nieaktualne. Gin mówi że jest dobrze...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jak dla mnie jesteś przed owulacja. Albo chwilkę po i jeszcze temperatura nie urosła. Mierz dalej. Możliwe że będą wyższe temperatury teraz. Jeśli nie to jesteś dalej przed owulacją bo się przesunela. Dalsze obserwacje wiele powiedzą.
Owulacja może byc tego samego dnia co cykl a może być bardzo różnie. Tego na podstawie jednego wykresu Ci nikt nie powie.
Ale nie ma czegoś takiego jak "powinna być tego albo tego dnia". Organizm to nie zegarek szwajcarski. Cykl może się wahać pod wpływem różnych czynnikow (stres, podróż, choroba itd)Niuniuś lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualny
-
Niuniuś wrote:Dziękuję bardzo za odpowiedź. Masz rację, powinnam jeszcze poczekać bo jestem zbyt niecierpliwy.
Tak to juz wśród staraczek jest
Parę najbliższych dni sporo powinno wyjaśnić.
Powodzeniahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualny
-
Mam ten sam problem...
Gdzie jest moja owulacja?
Ciało dawało wyraźną sygnały już od 12dc na owulacje, ale temperatura... nic się nie dzieje! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie,
Nie mierze temperatury co rano, ale wiem że tuż przed okresem temperatura mi spada do 36.6, utrzymuje się taka w 1 fazie cyklu.
W II fazie cyklu mam zawsze 37.1 czy to oznacza, że mam owulacje? Czy wzrost temperatury zawsze jest po owulacji?
A jak to jest z tym sluzem? Śluz plodny pojawia się przed czy po? Bo mam wrażenie, że u mnie po owulacji .. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-