Proszę o wtrącenie 3 groszy - DUPHASTON
-
nick nieaktualnyStaramy sie pół roku o dziecko. Ostatnie usg wykazało 2 niepęknięte pęcherze. A to był 30 dzień cyklu. Ginekolog przepisała mi powyższy lek. Kazał brać od razu aż do pierwszego dnia cyklu a potem od 16-25. Moje pytanie jak ma sie branie duphastonu w dni kiedy jeszcze nie miałam owulacji w końcu pęcherzyki nie pękły a niby blokuje owulacje? kiedy dostane mniej więcej okres przy braniu do pierwszego dnia cyklu? i czy zdarzyło się którejś z was zajść w ciąże przy pierwszym cyklu duphastonu i zażywania go przed owulacją?
-
Z tego co wiem to z progesteronem nie powinno sie wchodzić w nowy cykl (a pierwszy dzień @ to juz początek nowego cyklu) bo negatywnie wpływa na ten nowy cykl.
-
nick nieaktualny
-
Hm a masz pełne zaufanie do tego lekarza? Ja miałam tak z porządniczka obecnego. Dawała mi chyba wszystkie możliwe leki by jajka zaczęły rosnąć. W końcu sie wkurzyłem, znalazłam lekarza z super opiniami. Jak zobaczył co brałam to za głowę sie złapał, bo oprócz tego co nie było potrzebne to dawki z kosmosu. Moze skonsultuj to jakimś innym lekarzem?
-
bom bom wrote:Staramy sie pół roku o dziecko. Ostatnie usg wykazało 2 niepęknięte pęcherze. A to był 30 dzień cyklu. Ginekolog przepisała mi powyższy lek. Kazał brać od razu aż do pierwszego dnia cyklu a potem od 16-25. Moje pytanie jak ma sie branie duphastonu w dni kiedy jeszcze nie miałam owulacji w końcu pęcherzyki nie pękły a niby blokuje owulacje? kiedy dostane mniej więcej okres przy braniu do pierwszego dnia cyklu? i czy zdarzyło się którejś z was zajść w ciąże przy pierwszym cyklu duphastonu i zażywania go przed owulacją?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:49
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Mi lekarz kiedys przepisal tabletki na wywolanie a potem mialam brac duphaston i ja osobiscie dobrze tego nie wspominam mialam wszystkie objawy ciaz piersi bolaly mnie przy braniu prysznica ze wytrzymac sie nie dalo do tego zle saamopoczucie.zaneta880
-
nick nieaktualnyzaneta880 wrote:Mi lekarz kiedys przepisal tabletki na wywolanie a potem mialam brac duphaston i ja osobiscie dobrze tego nie wspominam mialam wszystkie objawy ciaz piersi bolaly mnie przy braniu prysznica ze wytrzymac sie nie dalo do tego zle saamopoczucie.
-
Tak niby pierwszy okres mialam wywolac innym tabletkami a potem juz duphaston i ze mialam problem z tarczyca to przepisal mi euthyrox po ktorych w krotkim czasie przytylam ok 10 kg lekarz wogole byl straszny zlecil mi badania krwi aby sprawdzic hormony i cos tam jeszcze juz nie pamietam postanowilam po jakims czasie zmienic lekarza i okazalo sie ze te badania ktore mi zlecil za ktore zaplacilam 300zl nie robi sie dziewczyna w moim wieku i byly wogole nie potrzebnezaneta880
-