X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Przesunięta owulacja
Odpowiedz

Przesunięta owulacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Inulek Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres i ocenić, czy mogłam mieć przesuniętą owulację? Brałam w tym cyklu Nimesil i w ulotce czytałam, że może blokować owulację (jest zaznaczony na wykresie). I tak się właśnie zastanawiam, czy mogłam mieć owulację w 17 dc, przed drugim skokiem temperatury? Nie podoba mi się ta temperatura po owu wyznaczonej na 12 dc, zaś skok w 13 dc mógł być spowodowany winem, które piłam dzień wcześniej 😉 i które zafundowało mi teraz taką rozkminę... Niby reszta objawów nie wskazuje na późniejszą owu, ale to dopiero mój drugi cykl z pomiarami i nie bardzo jeszcze się znam. Jest to w ogóle możliwe, biorąc po uwagę całokształt?

• Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inulek wrote:
    Dziewczyny, czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres i ocenić, czy mogłam mieć przesuniętą owulację? Brałam w tym cyklu Nimesil i w ulotce czytałam, że może blokować owulację (jest zaznaczony na wykresie). I tak się właśnie zastanawiam, czy mogłam mieć owulację w 17 dc, przed drugim skokiem temperatury? Nie podoba mi się ta temperatura po owu wyznaczonej na 12 dc, zaś skok w 13 dc mógł być spowodowany winem, które piłam dzień wcześniej 😉 i które zafundowało mi teraz taką rozkminę... Niby reszta objawów nie wskazuje na późniejszą owu, ale to dopiero mój drugi cykl z pomiarami i nie bardzo jeszcze się znam. Jest to w ogóle możliwe, biorąc po uwagę całokształt?

Jeśli brać pod uwagę temperaturę to bardziej obstawiałabym owulacje 17 dc 🤔

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • Inulek Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odzew💚 a jak myślisz, czy reszta objawów może być przy tak późnej owulacji? Mam na myśli śluz i szyjkę? Bo już mi się teraz wszystko pomieszało... Test owu pozytywny zaznaczyłam na zasadzie, że wieczorem był prawie pozytyw i rano też, więc uznałam, że pik musiał być w nocy i później już nie sprawdzałam. No i mam zagwozdkę, bo wczoraj (czyli 12 dpo wg owu z aplikacji a 7 dpo wg tego drugiego skoku temperatury) pojawił mi się cień na teście ciążowym. Jak na 12 dpo to byłoby raczej po ptokach, bo miałam już kilka biochemów i w 12 dpo już kreski były nawet całkiem wyraźne, a nie jakiś cień cienia. Ale gdyby założyć, że owu się przesunęła, to jest szansa🙈😁 i rozkminiam sobie ... 😉😁

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ