Przesunięta owulacja
-
Dziewczyny, czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres i ocenić, czy mogłam mieć przesuniętą owulację? Brałam w tym cyklu Nimesil i w ulotce czytałam, że może blokować owulację (jest zaznaczony na wykresie). I tak się właśnie zastanawiam, czy mogłam mieć owulację w 17 dc, przed drugim skokiem temperatury? Nie podoba mi się ta temperatura po owu wyznaczonej na 12 dc, zaś skok w 13 dc mógł być spowodowany winem, które piłam dzień wcześniej 😉 i które zafundowało mi teraz taką rozkminę... Niby reszta objawów nie wskazuje na późniejszą owu, ale to dopiero mój drugi cykl z pomiarami i nie bardzo jeszcze się znam. Jest to w ogóle możliwe, biorąc po uwagę całokształt?
-
Inulek wrote:Dziewczyny, czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres i ocenić, czy mogłam mieć przesuniętą owulację? Brałam w tym cyklu Nimesil i w ulotce czytałam, że może blokować owulację (jest zaznaczony na wykresie). I tak się właśnie zastanawiam, czy mogłam mieć owulację w 17 dc, przed drugim skokiem temperatury? Nie podoba mi się ta temperatura po owu wyznaczonej na 12 dc, zaś skok w 13 dc mógł być spowodowany winem, które piłam dzień wcześniej 😉 i które zafundowało mi teraz taką rozkminę... Niby reszta objawów nie wskazuje na późniejszą owu, ale to dopiero mój drugi cykl z pomiarami i nie bardzo jeszcze się znam. Jest to w ogóle możliwe, biorąc po uwagę całokształt?
Jeśli brać pod uwagę temperaturę to bardziej obstawiałabym owulacje 17 dc 🤔
19.02 ⏸
21.02 BetaHCG 63,2 💚
23.02 BetaHCG 223 💚💚
7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
18+6 Ok. 274 g 💙
06.07 badania połówkowe ✊🏻
Planowany termin: 03.11.2022 💚 -
Dziękuję za odzew💚 a jak myślisz, czy reszta objawów może być przy tak późnej owulacji? Mam na myśli śluz i szyjkę? Bo już mi się teraz wszystko pomieszało... Test owu pozytywny zaznaczyłam na zasadzie, że wieczorem był prawie pozytyw i rano też, więc uznałam, że pik musiał być w nocy i później już nie sprawdzałam. No i mam zagwozdkę, bo wczoraj (czyli 12 dpo wg owu z aplikacji a 7 dpo wg tego drugiego skoku temperatury) pojawił mi się cień na teście ciążowym. Jak na 12 dpo to byłoby raczej po ptokach, bo miałam już kilka biochemów i w 12 dpo już kreski były nawet całkiem wyraźne, a nie jakiś cień cienia. Ale gdyby założyć, że owu się przesunęła, to jest szansa🙈😁 i rozkminiam sobie ... 😉😁
-