Przeziebienie a temperatura podczas cyklu
-
Hej dziewczyny. Ostatnio sie troche pochorowałam, boli mnie gardło, mam katar i lekki kaszel, goraczki raczej nie mam. No może malutka.
Cały czas mierze temperature i ja ignoruje, bo domyslam sie taka infekcja moze sporo namieszac i zaburzyc wykres, bo temperatura ciała jest "sfałszowana" przez przebienie i to akurat przed owulacja i teraz nie mam pojecia kiedy była i do kiedy mam dawac opcje " ignoruj temperature" Nie wiecie jak bardzo takie przeziebienie moze podwyzszyc temp? czy to nie ma wiele do rzeczy? -
nick nieaktualny
-
Kaśka13 wrote:Co do owulacji to nie sugeruj się temperaturą, bardziej śluzem i szyjką. Podczas choroby temperatura bardzo może sfałszować wykres.
Niby tak, ale u mnie zawsze bylo tak ze sie zgrywało wszystko: temperatura, sluz i szyjka sugerowało owulacje. Teraz dlatego "martwie sie" ta temperatura -
Kaśka13 wrote:więc obserwuj śluz i szyjkę, jeśli przeziębienie przesunie owulacje to temperatura także później wzrośnie, a teraz może być wysoka a nie mieć nic wspólnego z owulacją.
śluz i szyjka- wskazują na to ze owulacja juz była. Tylko ta temperatura wszystko zaburza -