Przeziębienie u męża a dni płodne, starać się?
-
Dziewczyny mam dylemat😔, mąż ma zatkany nos, trochę się smarcze i trochę boli go gardło, jakieś lekkie przeziębienie. Bierze leki typu nurofen zatoki, gardimax spray czy otrivin do nosa. Jak to jest? Musimy przełożyć starania na kolejny cykl? Poczytałam gdzieś podobne pytania to w odpowiedziach było, że mężczyźni po chorobie muszą odczekać nawet 3 miesiące, jejku, nie wiem co robić🥺, a mamy dni płodne, owu zapowiada się na srodę.
-
Znalazłam wypowiedź lekarza z kliniki niepłodności, mówi, że poczęcie w czasie niewielkiej choroby mężczyzny nie powinno być zagrożeniem, ale to tylko jedna taka teza. Niby wydaje się to logiczne, ze jak jest się chorym to chyba trzeba przełożyć, ale już sama nie wiem.
-
Pełna spermatogeneza trwa 72 dni dlatego tez badania lekarze z klinik niepłodności zalecają robić po upływie 3 Msc.
Ale przeziębienie nie jesT przeciwwskazaniem do sexu. W zeszłym cyklu mój mąż się rozchorował zaraził mnie ale w czasie owulacji czuliśmy się już lepiej na tyle ze ochota na sex była wiec działaliśmy.
Ps moja koleżanka z mężem miała covida razem z mężem i w tym czasie owulacje a ze czuli się na tyle dobrze, ze i siły mieli to teraz maja 16 tydz ciąży 🤭 po 9 cyklach w zdrowiu hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 17:07
Księżna lubi tę wiadomość
-