Rodzaje śluzu szyjkowego
-
Czesc dziewczyny.
Mam problem z wyborem sluzu. Jestem 9 dpo i od dwoch dni mam uczucie wilgotnosci, sluz jest bardzo wodnisty ale bialawy. Nie jest to konsystencja kremu i nie wiem ktory wybrac.
wodnisty wg ovufriend jest tym juz zaliczanym do plodnego i jest przezroczysty z kolei kremowy przypomina balsam.
Nie wiem ktory odnotowac w takim przypadku. W zeszlym miesiacu tez tak mialam po owulacji i zaznaczalam wilgotno ale postawnowilam spytac. -
Szyjka i śluz to duży problem. Jeśli już jakiś czas oberwujesz śluz i stwierdzasz , że zazwyczaj masz bardziej gęsty biały śluz a teraz się rozrzedził to wybierz wodnisty. Ważne żeby nie przegapić właściwego momentu, dlatego lekarz zazwyczaj mówi żeby serduszkować co 2 dni , bo plemniczów się nazbiera a są w stanie poczekać na jajko co do śluzu to gdzieś czytałam ze w przypadku wątpliwości zawsze powinnaś wybierać opcję bardziej płodną , nie pytaj mnie dlaczego bo tego akurat nie wyjaśnili.
aNiLewe lubi tę wiadomość
"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz" -
a ja dzisiaj mam śluz rozciągliwy ale brązowy,sama już nie wiem. Wczoraj robiłam test owulacyjny i wydawało mi się że był dodatni. Dzisiaj robiłam znowu i druga kreska wyszła dużo słabsza niz wczoraj, ale temperatura praktycznie sie nie zmienia ???
O co chodzi ??? moze wy mi powiecie ?? -
W czasie okołoowulacyjnym czasami zdarzają się plamienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 09:27
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -